lördag 11 februari 2012

Dag 12

Jag steg upp vid 07.30 för att hinna kolla på hockey innan vi skulle åka iväg med Tam, Boo & Kati på tur idag. Tyvärr gick det inte att kolla på matchen av ngn anledning men Rangers vann igen iaf. Vi väckte Karma vid halv nio och det tog en stund för henne att vakna men hon var tok-laddad för dagens aktiviteter. Vid halv tio gick vi över till restaurangen för avfärd. Tam har varit uppe på en snabbvisit i norra thailand och kom hem vid ett tiden på natten men påstod att han var pigg ändå.

Bilresan upp mot Hua Hin var inte direkt avslappnande, småtjejerna betedde sig som två syskon i bilen och lekte ömsom bråkade hela resan. Första stopp var vid ett tempel utanför Hua Hin. Det var en jättefin Budda men mycket turister och kunde inte mäta sig mot templet i Bank Rut. Vi gick upp och bad och sen strosade vi runt i parken som låg intill innan vi drog vidare. Klockan var nu strax efter tolv och Team Magnusson började bli hungriga.

Stopp nummer två var vid flytmarknaden som inte alls är vad det låter som. Vi trodde att man skulle hoppa runt mellan båtar på någon flod eller nåt men det var en sjö med marknadsstånd runt om. Dom hade elefanter utanför som man fick både mata och klappa. Karma blev så glad att äntligen få se en levande elefant. Jag tyckte det var ballt oxå. Efter elefanterna var matade gick vi in på marknaden och gick direkt till restaurangen. Tam beställde in lite olika rätter och vi åt Thai style. Jättegott som vanligt. Efter vi ätit började shoppingen. Vi hittade faktiskt en del grejer som vi tyckte var värda att köpa. Det var väldgt billigt. Jag köpte ett par byxor och en nalle puh mugg åt Karma. Ulli köpte ett par byxor till sig och karma fick nya skor, väska och en tröja. Hon blev mallig värre över sina nya skor. Dom hade en liten inhängnad med små lamm som man fick mata med nappflaska. vi gjorde av med många nappflaskor för Karma och Kati tyckte det var så kul. Det fanns ett brunt lamm som Karma tyckte extra synd om som hon prompt ville ha en flaska till för. Hon sa att den bruna är hungrig.

Efter marknaden åkte vi till ett till Tempel som låg på en klippa vid stranden i Hua Hin. Det var helt fullt med apor på berget. Så fort vi steg ut var det en apa som hoppade på Kati som blev vettskrämd såklart med tanke på att apan var större än henne. Vi gick runt och kollade på aporna en stund men det kändes mest tragiskt. Dom var hungriga och en del var illa sårade. Solen låg på och vi började känna oss lite trötta och jag längtade efter ett bad när jag såg havet.

Men vi åkte vidare till ett Shoppingcenter, det var jätteskönt att få komma in i luftkontitionerat centrum och Tam gjorde som vanligt och tog med sig tjejerna till lekavdelningen medans han släppte loss Boo och oss. Jag gick direkt och köpte ett par nya stranstofflor och slängde dom jag hade köpt häromdagen. Jag köpte även en T-Shirt och ett minneskort till kameran. Ulli köpte en snygg tröja. Karma hade jättekul i leklandet och skulle visa oss alla grejer när vi dök upp. Vi började bli hungriga igen och stannade på ett ställe där man kunde köpa chicken nuggets. Karma åt sig mätt medan ulli och jag stillade vår hunger. En rolig grej är att Karma skulle hela tiden gå och hålla Tam i handen som Kati. Hon tycker verkligen om Kati, Boo och Tam som vi alla gör.

Vid sex tiden åkte vi till nattmarknaden i Hua Hin som ligger mitt i smeten verkar det som. Nu hade vi åkte kors och tvärs genom hua hin några gånger och både jag och ulli kände att det inte var ett ställe för oss. Lite för mkt Miami över sig. Mkt flådiga hotell på rad längs stranden och staden bakom. Nä vi trivs ute i buschen, precis som hemma :) Tam hittade en parkering precis utanför ingången och vi gick in. Jag var vid det här laget riktigt sliten och var sugen på att bara sätta mig ner någonstans och dricka öl. Men vi gick runt marknaden som var liten och hade inte mycket som var intressant för mig. Men Jag slog till på en fin budda staty som ska upp på vår hylla där hemma. Ulli hittade två fina tröjor och ett halsband åt Karma. Vid matavdelningen hade dom ett liveuppträdande så vid åtta mötte vi upp Tam, Kati och bo för middag och satte oss så nära scenen som möjligt. Det var en massa olika småstationer där man kunde köpa olika sorters mat. vid ingången växlade man till sig matkuponger som man sedan använde sig utav för att beta mat och dricka med vid dom olika stationerna. Det blev Thai style som vanligt och vi smakade på varandras mat som vi hämtat. Småtjejerna var så trötta och till slut somnade Kati i Tams famn. Karma körde på övertid men varken klagade eller gnällde. hon satt och myste med Boo och vi fick knappt tilltala henne. Till slut sa Karma att hon ville åka hem, hon var riktigt trött. Vi började göra oss i ordning och Ulli och Karma gick iväg för att kolla på ett gäng ungdomar som dansade break dance. Karma blev helt frälst och började showa loss rejält till musiken. Massor av folk började kolla på Karmas show istället. Hon var så kul, hon kollade på killarna som dansade och försökte härma dom. la sig och rullade runt, försökte ställa sig på huvudet.

Till slut satte vi oss i bilen då var klockan ca 22.00 och åkte hemmåt. Karma somnade nästan direkt. När vi kom hem så vaknade Karma till med ett Leende, satte på sig pyjamas och somnade om utan ett knyst. Vi var alla rejält trötta efter en intensiv men otroligt rolig dag. Tam ville inte ens ha något betalt för bensin men jag gav honom ca 500kr. Vi är all så glada att vi träffat dessa underbara människor.












4 kommentarer:

  1. Dagens höjdpunkt är att slå på datorn och följa med er på äventyr OCH att titta på alla fina bilder .

    SNÖGUMMAN O SNÖGUBBEN

    SvaraRadera
  2. Kul att ni hänger med på vår resa. Det är för er skull vi skriver.

    SvaraRadera
  3. Kul att ni hänger med på vår resa. Det är för er skull vi skriver.

    SvaraRadera
  4. Hej!Dagens höjdpunkt att efter frukost gå ut och kolla vad ni har haft för er.Tråkigt med stumpans mage,hoppas det fixar sej ---man lider ju med henne.Otroligt snygga tatueringar--Ullis fot var ju suveränt vacker.Ta hand om er
    U/L

    SvaraRadera