lördag 4 februari 2012

Dag 5

Vaknade av att Karma skrek från sitt rum "Mamma jag har soooooovit klart nu" klockan var 7.30 så det var helt ok. Vi försökte smyga för att Niklas skulle få sova lite eftersom han hade varit uppe två mornar på raken för att kolla ishockey....gick väl sådär, Karma är så kär i sin pappa just nu så hon ville absolut INTE gå upp om inte pappa kom upp - så var det med Niklas sovmorgon:)
Vi vaknade till regn, inte så hysteriskt som igår men ändå regn. Vi åt frukost och efter det så kollade Karma på Barbapapa jag diskade och plockade lite och Niklas "datsade". Från ingenstans så försvann regnet och solen kom - tjoho!! På med badkläderna och sen ut på stranden, Karma och Niklas spelade fotboll och jag måste säga att jag tror (och hoppas) på att hon blir en fotbollstjej, hon har "det" inom sig...snart får hon gå på fotbollsskola, så kul om hon skulle vilja börja spela fotboll, jätteduktig är hon och bra träff på bollen.
Efter lek på stranden så blev det bad i poolen - så skönt med sol och värme och inte denna fuktighet som har varit så många dagar. Karma har fått en ny bästis en herrelös hund om bor på restaurangen bredvid, han är en lösdrivande hund men har flyttat in här. Dom har döpt honom till Jack och är så snäll och beskyddande. Han brukar komma ner till oss så fort vi går ut på stranden, då springer han före för att kolla läget, att kusten är klar för oss...haha. Sen så kommer han upp till oss och kollar att allt är bra. När det kommer andra hundar till stranden så kommer han till Karma och vaktar henne så det inte kommer några till vårt hus. Han till och med skällde på Niklas när han kom ner till oss, han märkte inte först att det var Niklas och tillhörde vår "flock".
Det finns massor av hundar här, dom har inte riktigt koll på hur man sköter hundar och att dom förökar sig med en jäkla fart om man inte håller dom i styr. Det finns ett "Dog Rescue Center" inne i Huay Yang det är volonärer som sköter det. Vid åkte dit och tittade idag, det är över 300 hundar som bor där. När vi kom in så skällde 80% av alla hundar och det blev ett jäkla liv. Det luktade urin och misär....massa valpar och skadade hundar och skabbhundar. Det fanns alla modeller stor och små, såna som hade 3 ben och ibland inget öra MEN dom mådde bra, bättre än ute på gatan där dom både blev dödade av andra hundar pga revir och misshandlade av människor som inte förstår bättre. Jag vet inte vad som hände men jag blev väldigt överrumplad över alla intryck, alla hundar, alla som var där och hjälpte dom, all värme som fanns samtidigt som det var en total misär - jag började grina....ja vad ska man säga, dom förstod inte vad som hände och försökte berätta att dom mådde bra där och att jag inte skulle vara ledsen men det inte det utan allt som gjorde att det bubblade över, dom som jobbar där har det inte gott ställt och ändå så sliter om utan att få betalt och ser till att hundar som far illa får ett bättre liv. Dom går till och med ut och matar hundarna på stränderna där dom flesta herrelösa hundarna finns. Dom kastrerar hundar och ser till att utbilda folk här hur man ska ta hand om sina djur, ett fantastiskt jobb helt enkelt. Innan vi gick därifrån så gav vi en donation i deras "pengabox".
När det var dags för lunch så kunde vi åka iväg med moppen då det fortfarande var uppehåll i vädret och riktigt soligt. Innan vi stoppade för mat så lämnade vi in vår tvätt på vårt bästa tvättställe. Sen så provade vi ett nytt matställe som vi har varit lite skeptiska till då det heter Benkes (inte för att det är ditt namn morfar Benke haha) utan att det är väldigt svenskt men vi fick ett tips om att de hade bra mat KÖTT till Niklas så vi åkte dit för att kolla. Dom hade både pannbiff med potatismos och korvstroganoff på menyn, väldigt svenskt men helt ok. Karma fick äntligen äta lite korv och pompa till det, hon åt och tyckte det var kanon, jag tog en cheesburgare och Niklas pannbiff. Som vanligt när jag äter kött här så blir jag misstänksam att jag ska bli sjuk, det varken ser eller smakar helt 100 så jag har svårt att njuta av maten...jag har ännu inte blivit sjuk så det var falskt alarm.
Efter maten så åkte vi som sagt till Dog Rescue Center och efter det så var det shopping, vi handlade upp mat och dryck för ett par dagar och sen var det dags att åka hemmåt. Karma var helt slut och somnade nästan på moppen, hade fullt upp att hålla henne vaken hela vägen hem. När vi kom hem så var hon mosig och ville bara slappa på soffan framför tvn. Niklas badade i poolen och jag satt och läste - en supermysig eftermiddag.
Igår hade Tam frågat oss om vi ville följa med till "stan" Prechuap Kiri Kahn dom hade en marknad där Niklas gick över till Restaurangen för att kolla om vi skulle åka - japp 17.00 gick bilen, kul!
Vi försökte få Karma att sova innan men det gick inte så bra, hon var laddad för att åka till stan med Kathy och hennes mamma och pappa. Klockan 17 stod vi redo för att åka iväg. Vi åkte i deras bil och det är inte "the Swedish Way" papporna i framsätet och vi mammor med ungarna i baksätet obältade...ja men får ta seden dit man kommer heter det, bara att bita ihop.
När vi kom fram till markanden var det kaos, massor av folk, ännu mer bilar och mopeder - tillslut så hittade vi en parkeringsplats och sen gick vi iväg till marknaden. Det var bara Thailfolk där, vi såg 3st europeer och sen var det vi. Tam och Kathy skulle gå till en lekställning vi trodde att Karma skulle följa med oss...men icke, så Karma fick följa med dom till lekställningen medan vi gick på marknaden. Hönsmamman (Jag) fick lite panik - det var massor med ungar och en STOR lekställning och den var hög, hur skulle Tam hålla reda på dom här två småtjejorna.....jag fick bita ihop helt enkelt och inte vara så hönsig.
Efter 45min var det dags för oss att mötas upp - vi gick till lekställningen och vad fick vi se...jo en helt överlycklig Karma som lekte och åkte rutchkana och sprang omkring bland alla Thaiungar, det hade gått hur bra som helst. Man hittade Karma lätt - en ljuskrullis med vit klänning som var som ett stoppljus bland alla barn hahaha.
Niklas gick och köpte 2st ballongpinnar till ungarna och det blev succe - dom lekte och dansade till musiken och hade hur kul som helst. Flera ungar kom till oss och hade köpt samma ballonger så det blev en origie av ballongdansande ungar haha.
Sen var det dags för mat Tam skulle köra oss tilll hans favoritställe i stan - vi satte oss i bilen och åkte iväg. Vi kom fram efter bara några minuter och det visade sig vara en Thai-rock-mc-bar/restaurang, perfekt! Tam beställde in mat "thai-style" och vi fick in flera smårätter som vi alla delade på till det så drack i Whiskey med sodavatten och vatten mycket is, svaga svaga drinkar som var jättegoda och jag som inte ens dricker Whiskey tyckte det smakade hur gott som helst och till maten var det perfekt. Kathy och Karma lekte runt på stället - här är det andra regler för barnen dom får göra lite som dom vill, vi vuxna kan äta och prata och ungarna leker och äter lite och sköter sig själva. Dom hade superkul och Karmas vita klänning var mer eller mindre svart efter nån timme:).
Maten som vi fick in var helt fantastiskt god - kul att äta med nån som vet vad han ska beställa. Det var mat som en annan aldrig skulle veta eller förstå att man kunde beställa, det var sånt som inte ens fanns på menyn. Kyckling med Thailändska örter och kryddor med nötter och friterad kyckling och friterad Thailändsk broccoli fantastiskt gott var det. Karma åt lite fisk och lite ris, hon hade för roligt för att ha tid att äta.
Efter maten så spelade killarna biljard och vi satt och pratade medans tjejerna lekte runt. Efter en stund så börjde det fyllas upp med folk, det blev livemusik och stämningen var på topp. Tjejerna hade verkliggen kört "all-in" och nu var dom trötta, båda somnade i våra famnar. Efter ett tag hade killarna spelat klart och det var dags att åka hem och då var klockan ca 22.00. Vi packade in oss i bilen igen, tjejerna fortsatte och sov och vi pratade om allt. Dom frågade om vi ville följa med till Hua Hin och deras marknad någon dag nästa vecka och såklart ville vi det, det blir en helt annan upplevelse att åka med dom än att göra det med andra Svenskar på någon fixad tur. På söndag så ska dom visa oss något tempel här i närheten som ska vara helt fantastiskt, klockan 10.00 ska vi träffas för att åka iväg - superkul. Dom är riktigt trevliga och sen att Karma har så kul med deras dotter är en 10-poängare. Dom leker fantastiskt bra tillsammans trots att dom inte förstår vad dom säger tillvarandra, så kul att observera dom - Karma pratar svenska och Kathy pratar Thai och så svarar dom varandra och så skrattar dom:)
På vägen hem så stannade Tam bilen han hade sett en orm på vägen, vi backade tillbaka och grabbarna gick ut för att kolla - en Pytonorm slingrande på vägen...fy fan, tur att det var en 5min från vårt hus.
När vi kom hem så la vi Karma i sängen, hon vaknade knappt när vi satte på henne pyjamas, hon var jättesmutsig men vad gör det - lakan och pyjamas går att tvätta:). Hon somnade som en stock så fort vi la henne i sängen. Vi satt uppe och sumerade dagen - en av våra bästa här i Thailand, kanontrevligt har vi haft och mätta i magen somnade vi vid 23.00.








2 kommentarer:

  1. Hej!Vilket härligt reportage man blir ju jätteglad av att se hur roligt ni har,och vad kul att Karma har så roligt.Det är ju fantastiskt hur barn kan samarbeta oc leka trots språkskillnad -----även ni vuxna verkar ju trevligt ihop .Kram på er

    SvaraRadera
  2. Jag håller med föregående skrivarer. Det är ju så semester ska vara man ska go with the flow och inte göra som hemma dom rutinerna och det tråkiga ekorrhjulet får man nog av ändå.Hejja Ullis du tar ut svängarna HIHI Kram å ha så kul

    SvaraRadera