måndag 13 mars 2017

Huay Yang 12e Mars 2017

Jag var riktigt trött igår och vi stupade i säng strax efter elva och måste ha somnat omgående. Var helt inställd på att vakna tidigt av skällande hundar och gälla thai röster men om dom nu förekom så vaknade jag ändå inte förrän 07:35. Jag smög upp och lämnade Ulli kvar i sängen. Kollade lite nyheter och började sedan duka fram frukost så den var klar vid åtta. Ulli smög upp och vi kom överrens om att låta Karma sova ut då hon fått några sena kvällar. Efter frukosten så lade vi oss ute vid poolen för att läsa och vid 09:30 så gick Ulli in och väckte Karma som fortfarande sov.

Thailändarna gjorde inte mycket väsen av sig men började vakna till liv vid 10. Det såg ut som om dom började packa lite smått och en av bilarna försvann efter ett tag men dök tyvärr upp igen efter en halvtimme. Karma ville inte bada eller vara ute och satt och ritade vid köksbordet med sina akvarellpennor. Hon har totalt snöat in på att rita vattenfall med massa trappor och djur, någon form av äventyrspark. Chilin jag åt på Ao Manao igår började göra sig påmind och jag fick belägra en av toaletterna en bra stund med ett babian arsle som resultat. Från 10 och framåt låg jag på solstolen och kollade live på UFC galan som gick. Tjejerna var ner i poolen en snabbis men själv tog jag bara ett snabbdopp efter att Karma hoppat ner i poolen och landat på mig med en lårkaka som resultat.

Karma ritar vattenfall
Tjejbus i poolen



Eftersom vi alla åt en relativt sen frukost så åkte vi iväg för lunch först vid halv ett. Strax innan vi åkte så det verkligen ut som att thailändarna höll på packa bilarna för avfärd och vi höll tummarna för att dom skulle vara borta då vi kom tillbaks. Vi åkte till Kritsna för lunch och jag tog min nya favorit som är kyckling med grönsaker, Karma tog sin vanliga favorit som är två ägg och pommes frites, och Ulli tog räkor med grönsaker. + två ris och tre vatten blev det 270 bath. Billigt gott o bra. Tanterna blir så glada när dom ser Karma och det ska klämmas o kramas på den stackarn som är van och ställer upp.

Efter lunchen ville Karma att vi skulle stanna på coffe train för en glass men det var tyvärr stängt, antagligen för att det är söndag så vi åkte vidare till Si Shop för lite inhandling av frukost & drink ingredienser. Vi har handlat på Si Shop senaste gångerna efter att ha varit trogna pop shop och antagligen beror det på att Si shop har lite bättre priser men framför allt att dom har den gulligaste och keligaste katten åt Karma. När vi handlat klart så såg vi att det var lite aktiva stånd på marknaden och svängde in för att köpa mango, lime och ananas. Jag gick och handlade frukten och letade även även såna goda äpplen som mest smakar vatten som jag tyvärr inte hittade, det andra hittade jag dock. Samtidigt gick tjejerna och kollade på lite krams och när jag kom tillbaks så ville Karma ha en väska för 100 bath och Ulli ett par byxor för 120 bath. När vi var klara så åkte vi förbi tankerian för att fylla upp moppen då vi sa att om thailändarna var kvar så skulle vi ta moppen till Thap Sakea för söndagsmarknaden, samt att vi stannade och hämtade upp tvätten.

Vi kom hem vid två och hallelulja, båda thaibilarna var borta. Kvar var bara sopor och hundbajs på stranden vid vårt hus. Det tar vi gärna bara vi får vara ensamma. Vi ockuperade solstolarna återigen och jag kollade kart på UFC galan, Karma och Ulli gick över till mumsa för att köpa glass och sedan så satt dom och läste på solstolen bredvid mig i skuggan. Karma försäkrade att hon inte skulle bli rädd för boken igen om hon läste den på dagen och inte innan hon skulle sova. Vi badade en liten stund men eftersom Karma blev väldigt röd igår på straden så ville vi inte att hon skulle vara så mycket i solen idag.

Vid fyra så ville inte Karma gå ner på stranden med Ulli som vanligt så Ulli gick en liten solo sväng. Karma ville bara sitta inne och rita men efter lite övertalning om en hopptävling i poolen så ställde hon upp på lite bad, vilket innebar att Ulli var tvungen att bada igen som hon inte alls ville ställa upp på till en början men var det tävling så var hon ju tvungen. Tävligen gick ut på att göra sitt snyggaste hopp ner i poolen, man fick ett par chanser var så fick man välja ut sitt bästa hopp bland fotografierna och sedan är det upp till alla våra bloggläsare att rösta på det snyggaste hoppet. Vinnaren kommer få välja lunchrestaurang när tävlingen är avgjord.

Bidrag nr 1: Pappa

Bidrag nr 2: Mamma

Bidrag nr 3: Karma



Vem gör det snyggaste hoppet ?

Bidrag 1 (Pappa)
Bidrag 2 (Mamma)
Bidrag 3 (Karma)
Quotes To Know

(Välj det bidrag ni gillar mest och tryck sedan på knappen 'Vote' för att lägga er röst)

Jag gjorde en drink som vanligt strax efter fem och vi velade om vi skulle äta på Jacks eller någon annanstans. När klockan var strax före sex och vi strax skulle åka så sa vi att vi kollar med Mai om hon hade öppet istället så Ulli drog en fråga på messenger och visst, hon hade öppet. Kom vid 18:30 fick vi till svar. Ok, drinken var klar och vi var inmyggade så vi hade en halvitmme att döda. Vi gick ner till stranden för att ta lite kort då det var bra ljus för fotografering.

Team magnusson på stranden

Karma visar hjärtat
Ulli provar hängmattan


När vi kom till Mai så var det ett par falanger som satt och åt vid ett bord och samtalade med Mai. Antagligen sponsorer till något barn i byn och det var nog därför hon ville att vi skulle vänta lite med att komma. Det var en hel del folk på plats vid stranden utanför Mai och dom verkade ha ett grillparty. Det var fullmåne och det smälldes smällare och det verkade vara något speciellt att fira med denna dag, kanske just att det var fullmåne? Inga av Karmas kompisar var på plats och hon tog besviket fram sitt nintendospel men när vi hade beställt kom Dong Kao som är hennes bästa vän och Karma skuttade iväg för att leka med henne. Vi beställde samma mat som alltid hos Mai, tjejerna frossar i fisk och räkor men själv är jag så fruktansvärt less på thaimat nu så att jag storknar. Karma slängde i sig maten snabbt för att kunna leka med Dong Kao medans jag och Ulli satt länge och diskuterade om hur vi ska göra med nästa års resa. Vi kom inte fram till mycket förutom att det var sista året i det här huset och att det inte finns något annat hus här i Huay Yang vi kan tänka oss att hyra i tre veckor. Men det blir en process nu i vår när vi kommit hem att planera vad nästa år kommer att ta oss. Innan vi begav oss hem blev det som vanligt snack med Mai och hennes vänner innan vi sa Pop Kon Mai!

Dax för mat hos Mai
Vi kom hem senare än vanligt och Karma fick sitt kvällsfika och kollade en stund på Hitta Doris innan hon gick och lade sig för att sova vid 22. Karma somnade rekordsnabbt som en stock och vi kollade på ett avsnitt av The Americans innan vi hoppade i säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar