fredag 10 mars 2017

Huay Yang 9e Mars 2017

Å så skönt att sova i en normal säng igen, hela familjen sov som stockar och vi vaknade runt 7.45. Idag skulle vi få besök av vår massös Gim så det var bara att pallra sig upp och fixa frukost och sen förbereda oss för dagens massage. Gim brukar alltid komma 10 minuter tidigare men idag dök hon inte upp, 5 över 9 kom hennes dotter och sa att hon Gim var sjuk och inte kunde komma -  hon skulle till sjukhuset idag, hoppas bara att det inte är något allvarligt. För massagens skull så spela det ingen roll – jag tror faktiskt att Niklas blev nöjd då han tror att det är Gim som har “pajat” hans nacke, sen hon har masserat honom så har han fått ont i nacken.

Efter 2 dagar i Hua Hin hets så var hela familjen lite matt och  behövde tanka energi, det märktes på tempot idag. Det hände inte mycket. Karma blev inte ens insmord idag då hon inte ville bada i poolen eller vara nere på stranden. Hon var inne och greja med sina saker, gjorde matteläxan och läste i hennes bok. Jag låg i skuggan i solstolen hela förmiddagen och gjorde inte nåt mer än att läsa och läste nyheterna i mobilen.

Karma gör matteläxa
När klockan var runt 12 så åkte vi iväg för att äta lunch, vi bestämde oss för att äta på strandrestaurangen Mali, den som vi försökte åka till i förra veckan men då var det för mycket folk. Idag var det knappt några alls – perfekt. Vi satte oss och beställde mat, Karma spagetti med köttfärssås och jag kokt fisk i lime/chili/vitlök och Niklas tog kycklig i röd curry, allt var supergott. När vi satt där och åt så kom några vi kände igen – gänget från Hua Hin som vi pratade med i går på tåget som skulle hit och vara i 2 nätter för lite semester, vi heja lite snabbt och hon som snodde Karmas våfflor sa snabbt – jag lovar att jag inte ska ta några pannkakor eller våfflor idag hahaha.

Efter lunchen åkte vi och handlade på SiShop – Karma letade direkt efter den lilla ljusa kattungen men den syntes inte till så vi frågade dom som jobbade där och dom letade lite och till slut så hittade dom den sovandes i en hylla – sååå himla gullig och snäll, den gosa med Karma som en galning och Karma var så nöjd. När vi åkte hem så spanade vi på ett nytt matställe vid stranden där som hade grillad kyckling för 80bath – kanske det blir lunch där i morgon.

När vi kom hem så blev det samma slappläge som innan lunch. Niklas försökte få igång Karma att bada men icke…han lockade med det mesta bland annat att hon skulle prova det nya dykarcyklopet men det funkade inte det heller. Hon satt med mig i skuggan och läste sin bok. Vi fikade som vanligt vid 15 och sen efter det runt halv 4 fick Niklas äntligen lön för mödan….Karma hängde med till havet att bada lite och sen var dom i poolen ett tag. Eftermiddagen fortsatt med slapp och klang tills jag och Karma tog en liten prommis på stranden, efter ett tag så märkte vi att Niklas hade hängt med så vi körde ett race hela familjen. Havet är bra märkligt just nu – igår var det sånt lågvatten att man kunde vada långt ut, i morse när vi vaknade var det nästan som tsunamivågor som skölde in från havet, rejäla vågor och havet höjdes för varje våg, det var vindstilla men på havet var det som typ storm. Nu på eftermiddagen hade det vänt igen och det var nästan lika mycket lågvatten som i går – vilka krafter. Karma bada lite i det varma och grunda vattnet och sen var det dags att fixa till oss för kvällens middag.

Det var små roliga vågor idag

Vi tog en massa kort

Nya bra simglasögon

två fotspår på stranden

Karma granskar ett fynd

En glad åttaåring

Expert på bomben

Niklas har börjat ruttnat ut på riktigt på thaimaten, jag och Karma har inga som helst problem med maten. Jag älskar fisken och räkorna och kan äta det hela året om det skulle vara så…men inte Niklas…han bad om att få äta på Richards igen för att få äta nåt annat än Thaimat – absolut inga problem. Vi hoppa på moppen och styrde kosan mot Pizza-stället. Vi åker ungefär samma tid varje dag och varje dag så träffar vi en äldre Thai-man som går på sin powerwalk samma tid varje dag, vi brukar möta honom på nästan samma ställe varje dag. Han ser stenhård ut och nästa som han är i ett medationsläge så vi har aldrig “vågat” hälsa, han ser inte ut som nån som vill hälsa eller bli störd. Men idag så sket vi i det…..vi sa…VI KÖR…och när vi mötte honom så alla i en kör “Sawadeeee kaaaa” och jäklar vad han sken upp, han blev jätteglad….tänk vad fel vi har haft i alla år, vi har träffat på honom näsan alla år vi har varit här och idag var det första gången vi sa hej, och det är inte sista gången!

Vi kom fram till Richards och vi var inte först, det var en hel del gäster redan och vi kände igen ett par av dom, bland annat paret som som har huset brevid svenskarna som kommer från Kungsängen Pure och fru. Jag och Karma beställde Pizza och Niklas beställde hamburgare. När vi satt där så droppade den ena efter den andra in, dom flesta kände varann och det blev ett himla liv – det känns som det är här det är lite party i byn. För första gången på 7år så såg vi en berusad man här i Huay Yang, det är inte någon fylla alls här och det är lite märkligt men ikväll så var det en på plats som var lite rund om fötterna och sluddrade lite. Lite skillnad från Hua Hin då 7 av 10 var på fyllan kändes det som.

Spelar nintendo "Harry potter" efter middagen
Även ikväll så var Richard (engelskmannen) lite stressad över antalet gäster – dom vill inte jobba här nere utan vill bara ha så det räcker….inte mer eller mindre. Han klagade lite att det var alldeles för mycket att göra den senaste  månaden och han var helt slut. Maten var supergod och vi blev alla nöjda och mätta. Gubbarna bjöd in Niklas på en biljardtävling men den gick så där…..blev typ 2 stötar och sen la dom ner den för några skulle äta hahaha, ja så kan det gå….även Thai-style på biljarden.

Vi åkte hem så vi var hemma runt 20-tiden skönt att få vara hemma i tid. Karma fick sin kvällsfika och kolla på film som vanligt och sen läggdags – får se om morgondagen blir lite slapp som idag eller om familjen slapp och klang får en nytänding efter dagens återhämtning. Niklas och jag avslutade kvällen med lite inspelade serier och årets mästerkock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar