lördag 4 mars 2017

Huay Yang 3e Mars 2017


Fördelen med att gå upp tidigt
Niklas vaknade tidigt idag igen och satt sig och jobbade då det fortfarande var knöligt på jobbet – hoppas nu att det ska vara löst och att inget mer händer…men vi får se. Klockan 7.40 kom han in och väckte mig så vi skulle hinna med allt i lugn och ro tills Gim skulle komma kl 9 för ännu en massage. Jag fixade frukost och sen väckte jag Karma som var trött i mössan fortfarande men vaknade till till slut. Vi hann med allt och lite till innan Gim kom – första gången Niklas inte behövde gå och möta henne själv, skam den som ger sig. Hon är verkligen supergullig vår Gim, då hon märkte att inte Karma gillade kokosnöten sist så hade hon med sig en papaya och en påse med popcorn med honung på till Karma, så snällt. Massagen blir bara bättre och bättre – nu när knutorna har gett med sig så är det inte så mycket smärta kvar utan mer behagligt. Niklas och Karma höll sig på avstånd och det gjorde att jag kunde koppla av ännu mer.

Den Gode, Den Fule och den Onde
Efter massage för både Niklas och mig så var det slapp och klang vid poolen – Niklas försökte gå ner till havet men det är fortfarnde för strömt. Hela stranden ser ut som en soptipp…så mycket vågor och det rensar havet och det hamnar uppe på stränderna. Idag hade vi ett uppdrag vid lunch som vi inte visste hur vi skulle fixa – när vi hämtade tvätten sist så märkte vi att alla våra underkläder saknades…vi plocka inte upp tvätten på en gång så vi ligger ett dygn efter för att “fel-anmäla”. Jag och Karma klarar oss men Niklas som alltid åker ner med minst möjliga packning har lite jobbigt just nu – få gå runt på typ 3 par kallingar. Vi googla upp vad underkläder heter på Thai för att visa, vi tog även med oss ett par trosor och kallingar för att visa vad vi saknade. Vi åkte iväg och var laddade – när vi kom fram så skicka Niklas fram mig för jag blev tydligen tvättansvarig, tackarrrr. Hello hello…we miss our underwere…inte nån konakt…..sawadee kaaa…noooo och så visade jag dom trosor och kallingar jag hade med mig…fortfarande ingen kontakt. Jahapp…visade esset vi hade, google translation och så fick hon se….inte en min…nähäää. Hon bara pekade in i huset – jag gick in och tittade och DÄR LÅG vår påse med underkläder, tydligen fick dom inte plats i den andra påsen så dom delade upp. Och då “tvätt-ansvarige” inte tog emot tvätten så kollades det inte upp att vi hade fått allt så det missades. Kanon, vi tog med oss den och försökte få veta vad vi skulle betala..men det gick inte att kommunicera hahaha hon och engelska är inte kompatibla nånstans..tilll slut förstod vi att vi redan hade betalat bara missat att få med oss dom sist (och ingen sa till heller). Skönt – nu är vi fullekiperade igen.

Tjejerna gjorde ett uppvisningshopp
Lunchen intogs på Patty Bank ett av våra favorithak när det gäller lunch, bra mat och billigt. Det är fler som har hittat dit så det är tur att vi allltid är ute i god tid – det kom in en massa folk efter vi hade kommit. Maten var som vanligt super – Niklas tog en club sandwich och Karma som alltid chicken bits ala hel filé och jag tog Phad thai med räkor. 320bath med 3st vatten – helt ok!

Ån vid Huay Yang fiskebyn
Efter lunchen så åkte vi till SiShop för att handla lite inför kommande kalas – och vem träffade vi där om inte Bertil, den underbara gubben som vi åkte ner med till Huay Yang från Bankok. Inne i affären så hade dom fått en ny kattunge som Karma blev helt förtjust i så himla gullig och kelig. Vi köpte rislampa till Karmas kalas och lite mer presenter till barnen – kom på sen att vi glömde Ballonger – ett måste på kalas då det finns en superkul lek som barnen gör med balllonger, vi får köpa dom senare.

Karma älskar verkligen Katter
Det är riktigt varmt idag så vi skynda oss hem för att kunna få svalka av oss. När vi kom hem så badade jag och Karma direkt och Niklas brann av i skuggan i en av sängarna, det kostar på att gå upp i ottan varje morgon, hoppas att han inte behöver jobba imorgon så han kan få sova ut. Niklas vaknade till efter ett tag och tog över efter mig i poolbadandet. Sen var det dags med fika – jag och Karma gick till Mumsa för att köpa glass – där mötte vi Anneli som har hus här nere och hjälper till med sponsringen av alla barnen i fiskebyn tillsammans med Mai. Vi fick höra att hon hade gift sig med sin sambo på coconut 1/3 och att hon hade köpt sitt drömhus på Surin Beach, superläge så nu ska hon sälja sitt andra hus på Orchid. Vi pratade en liten stund och Karma sprang hem. Vi fick även reda på att det är nya ägare på Mumsa så nu är det en norrman, förra året var det en svensk – det visste vi inte om. Det kommer inte bli nåt tryck här då den här Norrmannen verkar lite lam i sättet och prisbilden är för hög.

Vi kom hem och fikade och sen pool igen. Karma har det lite långtråkigt – inga kompisar och Stephanie som hon träffade dom första dagarna har inte kommit tillbaka. Det är väl det enda negativa att hon har större behov av kompisar nu än förr och vi föräldrar är inte lika roliga som kompisar. Men det går bra ändå vi hittar på saker hela tiden men tristessen kommer då och då. Trots att det blåser mycket och det är stora vågor så är vattnet väldigt varmt – så synd att det inte är ok att bada, kanske i morgon. Vi var nere på stranden en snabbis – älskar stranden på em, ingen sol, svalt och skönt. Vi gick upp och fixade till oss och tog lite drink och snacks som vanligt innan vi drog iväg för middag.

Eftermiddags span

Mums vilka goda drinkar

Denna gång åkte vi till Coconut precis brevid Mai. Det var väldigt kul att komma dit – dom kände igen oss (Karma) på en gång så blev jätteglada att se oss…på en gång så visade dom att deras stora Geckoödla var kvar – den som är grön med rosa prickar, den måste ha varit där i 3-4år. Vi tog ett bord och sen beställde vi mat – dom är bra på engelska och fattar exakt vad man menar. Karma ville ha spagetti med räkor men inte det som var på menyn utan en “barn-special” och det var precis det som kom ut, perfekt spagetti med räkor och ketchup…låter lite märkligt men det var supergott och Karma jättenöjd. Niklas tog revbensspjäll och jag tog räkor i vitlök – allt var jättegott och vi avslutade midddagen med 2st glassar. När vi satt där så kom det 2 sällskap med deras minibussar (dom erbjuder att hämta och lämna folk då det är så långt ut på landsbygden) kul att det fungerer och att folk vill komma och äta. Det var ett stort svenskt sällskap med flera barn i olika åldrar – men som vanligt när det är svenskar så är det torrt…så osociala och barnen bjuder inte in och Karma tar avstånd då när hon märker att hon inte blir inbjuden, så annorlunda än med thaibarn där det är ok oavsett ålder, kön och hur många barn det är.

Bra middag på Coconut

Vi åt upp och åkte därifrån mätta och belåtna + ett par fraser rikare på Thai, nu kan vi även säga Hej då och Vi ses på Thai – ordförådet byggs på. När vi kom hem så var det film för Karma, hon kollade klart på Storkarna – riktigt bra film och sen var det läggdags, tidigt idag, perfekt så hon får sova ut lite mer. Vi vill inte att vi ska sova bort dagarna här så hellre går i och lägger oss i tid och gå upp i tid än att sova till 10-11 och vara uppe sent. Vi kollade klart på en film som vi snoppade av häromkvällen och sen blev det även tidigt för oss.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar