måndag 6 mars 2017

Huay Yang 5e Mars 2017

Vi hade laddat innan för morgonen, Niklas hade gjort en skattkarta och alla paket var inslagna. Det var bara att placera ut dom enligt kartan och sen väcka Karma. Då hon alltid har varit svårväckt så ställde vi inte klockan, såklart vi vaknar innan henne. Klockan hade precis passerat 7 och Niklas smög upp….och vem var vaken om inte lill-fisen…ingen sovmorgon här inte och vi som skulle väcka henne med födelsedagssång. Det var att att lägga i ett kol och köra allt så snabbt som det bara gick. 8 år och 8 paket var placerade enligt skattkartan.

När vi var klara så smög vi in och började sjunga och VIPS så satt våran 8-åring givakt i sängen med världens största leende…som hon hade väntat hahaha. Hon fick ett paket direkt i sängen och det måste ha varit världens mjukaste morgonrock som hon hade förälskat sig i när jag var och letade sängkläder på Hemtex. Sen så tog hon kartan och skattjakten började. Hon plockade en efter en och det sista paketet låg nedgrävt på stranden med ett kors på högen. Hon var överlycklig…en ÄKTA skatt hahaha.

Presenthögen
Ninja Warrior
Efter paketöppning så var det frukost – det här är Karmas dag och hon håller i taktpinnen, det började med att hon inte skulle ha ananas utan 2 rostade smörgåsar istället. Sen ville hon inte bada idag utan det som gällde var att vara inomhus och prova alla nya grejer – hon älskar att rita och måla och presenterna med akvarellpennorna och lär-dig-rita böckerna var favoriterna. Innan lunch så fixade jag och Karma presenterna till alla Thai-barn. Jag hade köpt massa saker som vi skulle lägga i små väskor till dom. Det tog över en timme att fixa det och dela upp allt i 10st tjejhögar och 1st killhög. När vi var klara med det så var det dags att åka och äta lunch – Karma valde…såklart det blev Kritsna.

När vi kom till Kritsna så var vi först fast vi var lite sena – Niklas hade en riktig tittarförmiddag, först var det Hockey med NYR som tyvärr förlorade och sen var det UFC det var en svensk som gick match som vann och sen nån titelmatch, vi åkte så fort han var klar. Karma valde hennes absoluta favoriträtt 2steka ägg oh pommes, Niklas har fått en ny favorit och det är kyckling med grönsaker och jag tog Pad thai med räkor. Niklas glänste lite vid beställningen och sa Sem Naam som betyder 3st vatten – alla lös upp, dom älskar verkligen när vi falanger försöker oss på deras språk.

Lunch på Kritsna
Efter lunchen så var det dags för nästa stopp –Coffee train alias glassbaren. Karma ville såklart ha glass sen så det fick det bli! Sen skulle vi iväg till Popshop för att handla lite men innan dess åkte vi till tågstationen för att köpa biljetter till morgondagen då vi ska till Hua Hin. Förra året åkte vi det “vanliga” tåget som alla tar, det kostar knappt nåt kanske 10bath/pers eller nåt liknande. Det var varmt, trångt och massa människor – fantastisk upplevelse som Karma tyckte det räckte med en gång..haha. Den här gången så kör vi “snabb-tåget” vi får se hur det blir, vi har fått numrerade platser och det stannar bara i Huay Yang för att vi har köpt biljetter – jättedyrt om man jämför 1000bath för oss 3. Det ska bli spännande att jämföra dom olika tågresorna, det vi vet nu är att det är ca 1 timmes resskillnad, nu är vi i Hua Hin på 1 timme och 20 minuter.

Efter tågbiljettinköpen så åkte vi och handlade och sen hem igen. Det har blivit väldigt lågvatten och det gör att det blir otroligt långgrunt – det är fortfarande “stökigt” hav men nu när vi bottnar utan problem (vi snackar vad-djupt väldigt länge) så var det ingen fara att bada. Niklas hade nån mer match att kolla på så jag och Karma gick ner till havet – vi badade lääääänge och Karma fick aldrig nog, tilllslut så fick jag med henne upp och vi körde ett pooldopp efter havet, min hud var som russin och jag ville gå upp men ICKE jag skulle bada. Som en skänk från ovan så var NIklas klar med sin match och han tog över…så dom gick ner till havet igen och sen kom dom upp efter låååång tid och sen pool – jisses Karma måste ha badat i över 2 timmar.

Efter badet var det fika dags och då fick Karma en kanelbulle med ett ljus i – vi struntade i tårta då vi visste att det skulle bli tårta ikväll på kalaset. Sen blev det mer lek med alla presenter, Karma fick en klassiker – Rubiks Kub ormen som jag ÄLSKADE när jag var liten, jag körde alla grejer jag kunde med den, vi höll på länge med olika figurer, så kul och riktig nostalitripp. Sen var det fix och trix och en drink innan vi skulle iväg till Karmas födelsedagskalas. Vi hade bokat hos Mai klockan 18.00 – vi skulle äta och sen så skulle barnen få hot-dogs godis och cola. Vi beställde vår mat och sen kom en efter en till kalaset, finklädda och med paket. Blir helt rörd – barnen kom med paket tilll Karma med presenter som dom själva hade valt ut.

Det som var kul var att den äldre killen som numera bor i Bangkok och pluggar och sjunger opera var med, det hade vi inte väntat oss, superkul. Även NumPung som är Karmas absolut favorittjej som är 15år var också med – trots att dom är så mycket äldre än Karma och dom andra så hänger dom med och leker. Kvällen började med en boll-lek, alla var med stora som små, även Niklas var med. Sen så hämtade jag ballongerna och då jäklar blev det fart på barnen…alla skulle vara med och blåsa och det blev hjärt-ballonger överallt. Dom var lätta och smälla och Niklas som hatar ballonger som smäller blev lätt stressad och flyttade bort från bordet ett tag hahaha. Sen så kom dom med gummiband och då var det bara att börja montera gummiband på varje ballong och så var det den klassiska ballongsmällareleken igång (som vi gör varje år) det blev 2 matcher och vinnarna fick 60 respektive 100 bath. Jag var med i match nr 2 – förra året så sa vi att dom som smäller våra ballonger (min och Niklas) fick 20 bath,  inget vi sa i år och inget vi kom ihåg….men det gjorde barnen. Så när matchen började så fick jag två småtjejer på mig som iglar hahaha och sen när dom smällde min ballong så blev dom överlyckliga och följde efter mig och jag fatta inte varför först…men sen ramla poletten ner – japp det var bara att växla med Mai och se till att dom fick 20 bath var.

Boll kull
Alla ville blåsa ballonger

Det gällde att skydda sin egen balong och smälla andras

Till slut var det bara dom stora barnen kvar

Efter Ballongleken så kom vår mat- Karma hann knappt äta nåt, så när barnen fick korvarna så gick Karma ner med sin tallrik och åt med dom, då gick det lättare att äta. Efter maten så hämtade Mai tårtan och jisses vilken tårta, ett konstverk sååå fin och detaljrik, med massa figurer. Ett stort fint ljus i form av en 8 var placerat mitt på tårtan. Dom tände ljuset och skullle börja sjunga, Karma var inte sen och blåste ut det snabbare än snabbast hahaha alla skratta, det var bara att tända igen och barnen började sjunga och sen när dom var klara så fick hon blåsa ut ljuset och alla apploderade. Alla fick äta tårta och vi smakade också lite och den var riktigt god. När det var tårta så fick Karma alla paket – hon var så korrekt och gullig, frågade vem som hade gett och tackade den personen på en gång på thai, stolta föräldrar. När Karma hade öppnat sina paket så gav vi ut våra presenter som vi hade med oss och alla blev jätteglada – så vi fick ett gäng glada och nöjda barn. Även mammorna i gänget fick en liten present dom också.

Rolig tårta

Karma fick hjälp med att öppna paketen

Hela gänget förutom tre barn som redan gått hem
När alla hade lekt med sina presenter och grejat så sa Karma att hon var jättetrött och ville åka hem, det kan jag förstå vilken dag. Så vi tackade för oss och sen pep vi iväg hemåt. När vi kom hem så var det tv och kvällsfika som vanligt och när filmen var slut så kom vi på….RISLAMPAN…vi höll på att glömma. Vi gick snabbt ut på stranden och tände på – det var perfekt väder att släppa iväg lampan, helt vindstilla så den flög upp och i en rak linje upp mot  himlet och vek inte av förrän den slocknade.

En perfekt dag blev det – Karma somnade snabbt som attan och nöjd vid tio. Vi tänkte kolla på farmen men internet var dåligt så vi tog en tidig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar