torsdag 15 mars 2018

Mexico 2018 14e Mars

Klockan ringde 03:15 och Ulli klev upp för att göra sig i ordning för avfärd. Jag klev upp en kvart senare och hoppade rätt in i duschen. Precis när jag hade hoppat in i duchen tassade Karma upp som hade en rejäl resfeber och hade sovit väldigt dåligt. Men hon var väldigt glad o laddad att det äntligen var dags att åka.

Vi kom iväg 03:50 och resan till Arlanda gick fort då det var väldigt lite bilar på vägarna, tänk om det vore så när man ska till jobbet. Incheckningen på långtidsparkeringen gick smidigt som vanligt och vi var vid terminal 05:20, 2 timmar innan avgång. Jag hade checkan in oss på internet dagen innan men det stod att vi måste uppsöka en representant för American Airlines vid incheckningen så vi var lite oroliga att det var något som strulade. Dom skulle antagligen bara kolla att vi anmält ESTA för inträde till USA så det var inga konstigheter förutom att tjejen i disken var osäker på om våra väskor skulle komma hela vägen till Cancun eller om vi skulle behöva plocka upp dom i Miami för att sedan checka in dom igen imorgon, vi får helt enkelt se vad som händer. Vi fick vänta en liten stund på att Forex skulle öppna innan vi kunde växla lite pengar och sedan gå in genom säkerhetskontrollen. Vi köpte lite taxfree och åt lite frukost inklusive en flygöl innan planet lyfte på utsatt tid mot London.

Flygölen för tur

Flygresan till London gick ganska snabbt i ett tråkigt plan och vi hade sedan 3 timmar att döda på Heathrow där vi virrade runt lite innan vi hittade en lunch restaurang. Karma åt såklart en fish and chips, Ulli tog en Club Sandwich o jag en chicken tikka masala. Dom tre timmarna gick också fort och vi boardade planet på utsatt tid. Vi hade fått spridda platser men det fixade tjejen vid boardingen till så vi fick sitta tillsammans.

Lite för dyr nalle på Heathrow

Vid boardingen på Heathrow

Planet var inte ens halvfullt, jättekonstigt så vi kunde sätta oss vart vi ville men vi satt kvar på platserna vi fått då dom var bra. Jättefint plan med dom skönaste och största säten jag har upplevt om man räknar bort 1a klass. Grymt utbud på underhållning med hur mycket filmer som helst. Personalen var supertrevliga.  efter någon timme så var det dags för lunch som var helt ok men efter lunchen skulle vi få påfyllning på drickat och lite kaffe och då tappade en av flygvärdinnorna en bunt brickor på min bricka där det stod en ny kopp kaffe och ett glas rött vin som i sin tur hamnade i knät på mig och jag blev helt indränkt. Det blev ett herras stohej och ursäktrna haglade. Även fast kaffet inte var skönt att få över benen så var jag mest orolig för mina hörlurar som klarade sig som tur var. Jag inser ju att shit happens och att ingen gjorde något med flit och försäkrade dom om att allt var lugnt. Men dom kom med lite presenter och vi fick glass och fri bar inklusive champagne men det tackade vi nej till. Som tur var hade jag ett par shorts i ryggan som jag kunde byta om till och sen virade jag in benen i en filt medan brallorna fick hänga på tork. Karma sov en timme i början, Ulli sov lite då o då och jag nickade till i 45 minuter. Innan landning bjöds det på pizza som Karma älskade. Vi var väldigt nöjda med American Airlines som var väldigt hjälpsamma.

10 timmar London -> Miami
Framme i Miami gick det smidigt att ta sig ur planet och till passkontrollen. Borta är dom gröna lapparna man förut fyllt i och nu är dom ersatta med terminaler där man gör en självbetjäning och får sedan ett kvitto som man ska visa upp. Det var enkelt och när vi var klara ställde vi oss i kön för utgången och ser då att Ulli fått ett stort kryss över sitt kvitto. Vafan innebär det ? Ulli var nu rätt trött och var inte på humör för strul och jag hade minuterna tidigare fått ett sms från hotellet där dom meddelade att det var något strul med mitt kort och eventuellt skulle förlora bokningen. Så det blev lite jobbig stämning där en stund men det var inga problem med passet, antagligen bara terminalen som strulade och jag ringde hotellet och löste det problemet också. Efter passkontrollen så beslutade vi oss för att gå och kolla om väskorna ändå hade kommit till bandet och ena väskan hade faktiskt gjort det men inte den andra. Så nu blev det lite strul igen för att försöka reda ut vad som hänt med den andra och vad vi skulle göra med denna. Vid informationen så fick vi veta att den andra låg o väntade på flygen till Cancun som den skulle och denna skulle vi lämna in vid baggage drop direkt så skulle det lösa sig.

Till slut kunde vi checka in på hotellet klockan 00:30 svensk tid (19:30) Miami tid. Och jag satt mig och bloggade medan Ulli sprang iväg en snabbis för att köpa vatten. Blir en tidig kväll då vi ska upp tidigt för vidare äventyr.


1 kommentar: