torsdag 10 mars 2016

Huay Yang 2016 10e mars


Vi avslutade gårdagen med en riktigt bra film “Spotlight” en film som vann Oscar för bästa film, riktigt bra och sevärd. Efter den så blev det även 2st avsnitt av Farmen, då vi la Karma tidigt så kom vi säng tidigt trots att vi tittade så länge på tv – lyxigt. Jag vaknade första 8.35….rekord!! Niklas sov fortfarande och det har inte hänt sen vi kom ner jag gick upp och börja fixa med frukost, Niklas kom upp ca 20min efter mig. Karma sov som en stock så vi bestämde att vi skulle låta henne sova tills hon vaknade.

Vi åt frukost i lugn och ro och läste nyheterna när klockan började närma sig 9.45 så kunde inte Niklas hålla sig längre, Karma hade somnat 20.00 igår och nu var hon nästan uppe i 14 timmars sömn….hon vaknade snabbt och var glad som en lärka när hon vaknade. Hon åt sin frukost utan protest och ville dessutom ha ytterligare en smörgås…aldrig hänt förr. Efter frukost så var det bad med pappa direkt innan solkräm, det funkar alldeles utmärkt då poolen är i skugga på förmiddagen. Efter låååångt bad med pappa så gick hon upp och sen var det dags för solkräm och tandborstning, sen när det var klart så var det bad igen med mig i havet – full av energi hahaha.

Karmas snyggaste hopp för dagen

Tjejerna låtsas vara strandade pirater

Ett av Karmas 100 hopp idag

Då vi åt frukost sent så var vi inte hungriga förrän senare så vid 13-tiden rullande moppen från huset och vi styrde kosan mot Kritsna ett av våra favvo-lunchställe. Precis när vi hade satt oss så rullade Håkan in, han är en av dom mysigaste karaktärerna här i Huay Yang, hela han utstrålar ödmjukhet och kärlek. Så himla trevlig och god är han, finns inget falskt på den mannen. Han var i sällskap med en jättego man som heter Per, vi har träffat honom tidigare men först nu presenterat oss. Håkan var sååå glad, hans fästmö (som vi träffade förra året) hade äntligen kommit hit. Hon har varit ett år på ön Koh Tao och jobbat som massös, han hade varit där en vecka i januari och hälsat på och nu hade hon äntligen kommit hit. Hon skulle vara här en vecka för att sen åka hem till sin familj och lämna pengar och sen åka iväg igen för ett år att jobba – tufft liv tjejerna har här i Thailand. Dom blir gravida väldigt unga och ofta blir dom lämnade av sina män och då har dom både 1,2 eller 3 barn. För att kunna överleva så måste dom åka dit jobbet finns och lämna barnen hos mormor och morfar eller nån annan. Vad männen gör vet vi inte riktigt…men det vi kan säga är att utan Kvinnorna så stannar Thailand, helt klart!

Håkan & Per med varsin fästmö

Delikat efterrätt

Maten var som vanligt extremt god och löjligt billig, vi har länge spanat på en efterrätt som vi provade idag – Sticy Rice med mango och glass…låter lite märkligt men var supergott. Sticy Rice var “kryddat” med söt cocos och blandningen med mango och glass påminde lite som kompakt risalamalta, rekommenderas starkt. Karma gillade det inte utan hon ville till glassbaren för svalka och efterrätt.

Efter lunchen så åkte vi iväg för att handla lite på Pop Shop, Karma har fått sin veckopeng och kunde äntligen köpa nån slags mjukis-dekor-hund som hon har tjatat om sen hon såg den, snacka om att hon är bestämd den lilla damen. Vi har sagt nej varje gång men nu fick hon köpa den själv för sina egna pengar och ingen var nöjdare än hon. Sen efter Pop Shop så åkte vi till glassbaren för lite go-kaffe…så sinnessjukt gott kaffe…och så fick Karma glass, jag och Niklas tog varsin kula choklad glass för att hålla henne sällskap.

Sen när glass och kaffe var upp druckit och upp ätit så styrde vi kosan hemåt och mot poolen. Det var ruskigt varmt idag, man märker att det är mars och att det blir varmare och varmare för varje dag som går. Men vid havet är det alltid skönt, brisen gör att det är helt ok. Karma och Niklas badade länge i poolen och sen gick Niklas upp men inte Karma….hon ville veta när vi skulle bada i havet…hon stannade i poolen till dess. Hon frågade var 10.e minut och efter ca 40 minuter så blev det familjebad i havet. Havet är lugnt idag och Karma kan bada utan puffar, inga strömmar och knappt några vågor. Efter ett litet tag så gick Niklas och Karma upp och jag var kvar och guppande på vågorna med badmadrassen, skönt och avkopplande och nu på eftermiddagen är solen inte stark så det är helt ok. När jag kom upp så var det fullt ös i poolen. Karma och Niklas övade hopp som jag fick ta kort på. Sen när Niklas hade tröttnat så var det min tur att hoppa i – flera hopp och skutt och konster…..jag tröttade efter ett tag men INTE Karma…jisses den ungen kan bada. Efter jag gick upp så fortsatte hon en stund till – tror hon körde 2 timmar i badet non-stop.

Mumsa har ju lagt ut solstolar nästan på vår “strand-tomt” vi känner att det är lite för nära men det har gått bra då det är bara en gång ett par har lagt sig på stolarna. Men ändå har jag haft koll och “hetsat” upp mig lite över situationen…jag tycker det är lite fräckt och att dom inkräktar på ett område som inte är deras. Idag så hände det som jag har väntat på och inombords laddat för utan att veta om det…..det kom ett par som kom och la sig på VÅRA solstolar….inte Mumsas utan våra stora träsolstolar…det var väntat då Mumsas står så nära så visst kan man missuppfatta men ändå ser man att det är annorlunda typ dom som ligger här. Det stackars paret fick en urladdning som jag gärna hade velat sagt till Mumsa. Så fort dom hade lagt sina handdukar på våra solstolar så skrek jag tydligen (enligt Niklas…inte sa i vanlig ton som jag uppfattade det) URSÄKTA DET DÄR ÄR VÅRA SOLSTOLAR OCH VÅR STRAND….ehhhh hahahaha vår strand….nja inte helt rätt men våra solstolar iallafall…dom pös iväg och bad om ursäkt och sa att dom inte visste (hur man nu kan missa det då dom ligger rakt nedanför vårt hus). Så läser ni den här bloggen så ber jag om ursäkt för att jag tydligen skrek och lät otrevlig, det var inte min mening, jag hade kunnat förmedlat informationen på ett annat sätt men var lite för överladdad för det.

Puss i havet

Karma fick flyga en hel del

Karma var på sitt gosigaste humör hela dagen

Tandem hopp

Kast med liten Karma

Fantastiskt humör

Efter lååååångbadet var det lite läsning och kel och sen var det dags att fixa till sig till middagen. Vi tänkte att vi kör samma race som igår, vi kom iväg tidigare då och det var bra, bra att komma hem lite tidigare så det inte var direkt i säng på en gång och Karma kunde lugna ner sig framför tvn. Vi blev snabbt klara och 17.45 var vi på väg mot Coconut – restaurangen bredvid Mai. När vi kom dit blev vi väl emottagna och dom kände igen oss – dom tyckte att Karma hade vuxit jättemycket och ville visa sin Geckoödla (stor ljusgrön med rosa prickar)– helt sjukt, den ödlan har bott bakom deras kassaapparat dom senaste 3 åren vi har varit där.

Solen hade inte gått ner så medan vi väntade på maten så kunde vi i lugn och ro gå och kolla på stranden och samla snäckor och krabb-klor (som Karma bestämt ville ta med sig hem för att visa killarna i klassen haha). Jag bestämde mig för att inte ta fisk eller räkor så Niklas och jag kunde dela på maten och köra Thail-style. Karma beställde köttbullar och spagetti. Karma var så nöjd med maten (trots att köttbullarna var små friterade köttbitar) så hon ville mer än gärna gå hit igen och äta – äntligen något mer som är supergott än Chicken bits..tjohoooo. Efter maten beställde vi en glass som vi alla delade på – Karma åt mest men vi fick lite smakbitar av den. Sen var det dags att åka hem och då var klockan ca 19.15, riktigt bra tid.

Middag på Coconut

När vi åkte hem så tyckte Niklas att vi körde på nåt…jag trodde det var en gren som vanligt men Niklas körde tillbaka…..ajajaja vi har precis kört över en orm. Han såg helt paralyserad ut, låg bara där utan att röra sig, men tillslut så slingrade den sig lite…pust vi har inte dödat den. Det var en liten orm på ca 45-50cm ingen aning om vad det kan vara…vi ska googla lite och se om vi hittar vilken orm det kan vara.
Edit: identifierad som en ofarlig Brown Kukri Snake

Äntligen fick vi span på en Orm

Efter vanliga kvällsrutiner med lite “kvälls-fika” för Karma och titta på en film så somnade hon även tidigt denna kväll, trots 14timmars sömn i ryggsäcken. I morgon kommer vi låta henne sova länge igen då det kanske är det som behövs för att vår lilla “diva” inte får sina ursinnesvredesbrott och ett jäkla humör..eller så hade vi bara tur idag – den som lever får se. Hur som helst så har det här varit en av dom bästa dagarna hittills på vår semester. Vi har haft det superkul och skrattat mycket, inget tjafs och gnat och inga måsten – vi har kommit in i semesterlunken och det är en vecka kvar, perfekt!!

Dagens terrass musik: Melissa Horn (Om Du vill vara med mig), Mark Knopfler (Golden Heart) & Mike Oldfield (Man On The Rocks)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar