torsdag 17 mars 2016

Huay Yang 2016 17e mars

Ulli hade ställt klockan på 07:45 och vi vaknade inte innan klockan ringde. Sista morgonen på sista dagen, det kändes lite vemodigt för ingen av oss känner att vi är klara här och hade lätt kunnat vara vara kvar längre. Karma saknar blixten, sina kompisar och skolan så hon är väl den som tycker det är skönast att komma hem tror jag. Vi steg hur som helst upp och väckte Karma och åt vår frukost tillsammans i lugn och ro.

Klockan 08:30 kom Gim med sin dotter och barnbarn, Kul då vi inte träffat dottern tidigare i år. Ulli fick massage när Karma fick sina naglar målade och sen när det blev min tur att få massage så fick Ulli naglarna målade och Karma lekte med den lilla flickan som är 3år. Karma fick 3st armband av Gim och Karma gav flickan en uppsättning nya tuschpennor och en leksaks plånbok. Massagen gjorde inte ett dugg ont idag, hoppas att det är våra kroppar som blivit “botade” och inte att Gim har tagit det lugnare. När det var dags för Gim och familj att gå så blev det ett avsked med kramar och löften om att vi ses om ett år igen. Gim meddelade även oss om att hon inte jobbar för Chon och att det är bättre om vi kontaktar henne direkt nästa år vilket vi lovade då vi vet var hon håller till nu.Vet inte om Chon har tagit provision för att hon har förmedlat men hoppas inte det.

Gim´s dotter och barnbarn

Eftersom Rangers spelade så kollade jag klart på matchen innan vi kunde åka iväg för lunch. Tjejerna var och badade i havet under tiden och jag hann med att göra dom sällskap en snabbis i sista period pausen. När matchen som Rangers vann med 2-1 var slut strax efter tolv så satte vi oss på moppen för lunch.

Vi hade bestämt oss att äta på golf ranchen eftersom Karma ville ha en pizza och stannade hos tankis för att handla en mango på vägen. Golf ranchen var stängd av någon anledning och vi fick planera om. Vi bestämde oss då för att lämna presenten till tjejen som blev utan på jubu jubu igår och äta på Maews som bara är ett stenkast från jubu jubu. Tjejerna på jubu jubu blev jätteglada att se oss igen och det blev återigen ett avsked och see you next year kramar.
På maews beställde vi en papaya sallad, räkor i vitlök, omelett med räkor, kyckling i brun curry, tre ris och tre vatten för totalt 280 bath. Det är ju sjukt billigt för att vara i Huay Yang och maten är verkligen toppklass som vi nämnt tidigare. På Mumsa bredvid oss kostar en pizza 250 Bath och alla andra maträtter 220 Bath som en jämförelse. När vi åkte hem så åkte vi den andra vägen förbi pop shop och smygvägen.

Det är en av dom varmaste dagarna hittills idag och vi var verkligen sugna på bad när vi kom hem igen. Jag och Karma badade länge och väl i poolen och efter ett tag så blev vi sugna på havet och då ville Ulli haka på. Det är extremt lågvatten så det har bildats en sandbank och vattnet innanför står still och är supervarmt. Vi låg där och gottade oss länge innan vi gick ut till vågorna för att ha lite kul.

Ulli försöker fånga vågen

Karma fångar vågen

Karma lär mamma hur man gör

Karma kan sitta på vatten

Ulli visar hur man mediterar

Strax efter tre så sprang Karma över för att köpa 2st Magnum till mamma och pappa, själv ville hon ha bulle till fikat. När vi hade fikat klart så började vi sortera dom snäckor som ska få följa med hem till Sverige i år. Vi har alla olika syn på vad en fin snäcka är. Jag letar efter perfektion, Ulli letar efter ovanliga former och Karma gillar dom som har ett praktiskt syftet som att det går att ha som hus till en annan snäcka till exempel. Till slut var alla nöjda och vårt snäckförråd hemma kommer att växa. Efter snäcksorteringen så gick vi ner till stranden och vi alla tre gick bara och kände på sanden och vattnet mellan tårna. Försökte insupa atmosfären så mycket vi bara kunde i hopp om att den ska följa med oss till Sverige.

Vid halv fem dök Lars-Åke upp för att ta betalt för el, slut städ och tvätt. Jag behövde inte betala kontant utan kunde föra över pengar vilket är bra då vi annars bara hade haft precis så det räcker, nu har vi lite extra bath kvar för oförutsedda grejer. Vi pratade i en halvtimme eller så och sa att vi var intresserade av huset även nästa år men att vi måste kolla hur det blir med skola och så vidare, Vi ska höras framöver hur det blir. När Lars-Åke åkte så hoppade tjejerna in i duschen och jag fixade en sista Mango Caipirinah för denna gången. Vi satt en stund och njöt av våra drinkar och kollade ut över havet innan vi myggade upp och satte oss på moppen till Mai strax efter sex.

Moppens mätare gav inget utslag och jag var orolig att det inte skulle räcka ända fram till Mai eller för den delen hem igen men med lite tur så… När vi kom fram var redan Karmas bästa kompisar på plats och lekarna satte igång på en gång utan startsträcka. Idag hade Mai´s man fångat någon special fisk av något slag som hon rekommenderade till Ulli som såklart slog till tillsammans med tamarindsås. Karma tog räkor och ris och jag tog Mai´s gudomliga kyckling med cashewnötter. När Karmas mat kom in så satt hon stissigt och åt fort och hoppade sedan upp för att fortsätta leken. Karma är ju så himla förtjust i Umpung som den stora tjejen på 14år heter, jag är riktigt osäker på hur hennes namn stavas men så låter det hur som helst. Vi fick även veta att den minste tjejen och en till av tjejerna som alltid är med är Umpungs syskon. Mai´s pappa “Ödlegubben” var på plats och hade fångat två ödlor som han hade satt koppel på och gav en till Karma och en till Dong Kao som sedan sprang och jagade dom andra barnen med dom stackars ödlorna dinglandes i repen. Ullis fisk var enorm och hon satt och åt i en evighet men när vi tillslut var klara så gick vi oss och satte oss med Mai, hennes man, hennes mamma och pappa och den andra tanten som alltid är där och pratade i ca 45 minuter om allt möjligt. Men mest om sponsorbarn och hur illa fiskebarnen har det. Utan sponsringen skulle det inte gå att skicka barnen till skolan så sponsorerna gör verkligen skillnad. Just nu är det dessutom väldigt dåligt fiske och fiskarfamiljerna har det väldigt knapert ställt. Skoluniform, busskort och terminsavgift kostar relativt mycket pengar så utan hjälp har barnen helt enkelt inte råd att få gå i skolan. Det är ju bara Mai´s som kan lite engelska så allt måste gå genom henne som tolk och samtalen får ju hållas på en väldigt simpel nivå. När vi skulle betala notan så gav jag 2000 Bath till Mai för att ge till barn med mest behov och alla våra växelmynt och lite småsedlar delades ut till barnen som var på plats. Vid åtta var det dags att åka hem och börja packa och det blev återigen ett avsked och vi ses om ett år med en massa kramar.

Karma med sina kompisar

Ulli och fisken

Vi kom med nöd och näppe hem på ångorna och jag satte mig för att blogga medans tjejerna först duschade Karma och sedan började packa Karmas väska. När Karma var klar med sin packning satte hon sig och kollade på Rio 2 med kvälls fika för att varva ner.

Dagens Terrassmusik: Melissa Horn (Om du vill vara med mig), Blandat (Best of Oldies)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar