fredag 14 oktober 2022

Zanzibar: Dag 7

Niklas väckte mig 6.08 – härligt att få komma ut på morgonprommad igen, vi hade missat 2st mornar så det var välbehövligt. Magen kommer igång och det är en härlig start på dagen. Denna gång gick det inte att gå vid stranden då högvattnet var megahögt maxat så vi gick på vägen söderut.

Det var en härlig promenad tillsammans med både kossor, höns, getter, bilar, skolbarn, män och kvinnor – hela Jambiani vaknade till liv under promenaden. Vi gick förbi Plaza som vi var på häromkvällen och det var kul att se det när det var ljust – så pluttigt och litet och helt malplacerat mitt ute på landsbygden men jättefint. Efter ca 45min promenad så gick vi och väckte Karma och sen gick vi och åt frukost, vi var först ute som vanligt. Sån tur att hela familjen vill gå upp på morgonen och gå och lägga oss tidigt – för er alla som läser och tycker vi är ett par dårar som väcker vårt barn klockan 7 varje morgon när vi är på semester så är det hennes egna val 😊 det är hon som vill bli väckt, hon vill gå upp tidigt och gå och lägga sig tidigt, hon hade fått sova vidare om hon hade velat. När vi satt och åt frukost så kom Per och Marie dom hade varit och tagit ett morgondopp i havet.



Efter frukosten så gick Karma upp i bungalowen och gjorde läxor och vi satt nere vid poolen, helt ensamna, nu börjar några komma och äta frukost. Klockan 9 bar det iväg till massagen och hon var lika bra som i går, jag är så nöjd att jag bokade ytterligare en tid. Min rygg var öm från gårdagen och jag fick bita ihop när hon körde – hon var nöjd och sa hela tiden...now many knots are gone, så massagen hade gjort underverk med ryggen. Jag kände när hon körde på att många av mina knutor var borta. Jag måste fortsätta med massage när jag kommer hem.  

Efter massagen var klockan 9.30 och frukosten fortfarande framställd, så jag gick och tog en kopp kaffe och en bulle – vilken morgon!!

Karma var inte sugen idag heller att ligga vid poolen vilket var perfekt, hon var uppe i Bungalowen och gjorde sina läxor – det är tuffare tempo i Engelska skolan och hon kämpar på för inte halka efter så duktig. Jag och Niklas låg och softade vid poolen Niklas somnade till riktigt skönt. Per och Marie ville gå tillbaka till Paja så dom drog runt 11 och Niklas följde med Karma för att fixa hennes naglar. Dom gick till samma ställe där vi fick massage första gången, Karma ville ha Gellack så färgen skulle hålla ett tag. Det tog en väldans tid innan dom kom tillbaka, tydligen hade dom beställt full manikyr, gellack och handmassage det tog 1,30h och kostade 20.000shilling ca 90kr. Hon kom tillbaka jättenöjd med sina fina gröna naglar.



När dom kom tillbaka så var det dags för att äta lunch och vi tog ett säkert kort – italienaren som vi har käkat på 2ggr redan, så vansinnigt goda pizzor så det är verkligen värt ett besök till. Efter det så gick vi hemåt och vi låg med mätta magar vid poolen och Karma gick upp igen för att göra läxor och spela spel på paddan – vi fick order om att hämta henne när det var dags att bada i havet. Vi lyxade till det på sista dagen att beställa två drinkar en Pina Colada och en Coffee Martini så goda.


Per och Marie kom tillbaka runt 15-tiden, dom hade haft det bra men varmt – så fort man kommer från kusten blir det hett. Efter ett tag var det dags att hämta Karma för att bada i havet, Niklas gick upp för att hämta henne och båda två kom tillbaka helt lyriska maaaaammmmaaaaaaa det är apor utanför vår Bungalow jag och Marie sprang dit och tittade och visst var det apor, fler satt runt om i träden vid vår Bungalow. Jag räknade till 7-8st som satt i träden, jag gick in och hämtade Cashewnötter för att mata dom, jag kastade dit en och en apa sprang direkt för att hämtade den, han tog upp den kollade på den luktade och kollade igen och sen så kastade han i väg den haha inget som han ville ha tydligen. Aporna var kvar ett bra tag och var i våra träd och käkade löv och frökapslar av nåt slag, häftigt.




Vi gick ner till vattnet som nästan var helt uppe, varje gång man går i vattnet är det svårt att förstå hur varmt det är, hur kan det vara så varmt vatten? Vi badade en lång stund och när man går upp så blir det kallt i blåsten man får springa tillbaka duscha i duschen och sen i poolen och då känns det som ett varmt bubbelbad. Sen blev det eftermiddagshäng med hela gänget och vi beställde in Mango Cooler vår favoritdrink och Karma fick färsk Mangojuice. Helt otroligt vad fort det har gått, nu är det snart slut – i morgon åker vi hem efter en fantasiskt vecka. Nu får vi njuta dom sista timmarna.



Vi hade kollat in menyn och den såg inte så lockande ut så vi tog ett snabbt beslut att käka utanför området ikväll, Niklas hade spanat in en bra restaurang som ligger i närheten som hade fått bra betyg på Tripadvisor Poa, dit styrde vi kosan efter lite öl på altanen.

Vi gick längs vägen då högvattnet gör det omöjligt att gå längs stranden. Det var kolsvart så vi hade på lamporna på våra mobiltelefoner för att synas längs vägen. Poa skulle ligga några hundra meter norrut en bit upp från stranden enligt kartan på tripadvisor, tyärr så slutade kartan fungera så fort vi tappade internet kontakt så vi fick leta oss fram. Vid platsen där det borde ligga så svängde vi ner mot stranden, vi frågade lite folk vi mötte om dom visste var det låg men ingen kunde hjälpa oss. När vi kom ner till stranden så gick Niklas in i en restaturang och frågade om dom visste var det låg och dom sa att det låg vägg i vägg med Spice Island där vi bodde, Skumt! Men det luktade väldigt gott från köket på restaurangen och servitören som var väldigt trevlig lovade att kocken var bra så vi beslutade att stanna och äta där då det var jättemysigt. Jag beställde grillad fisk med ris, Karma beställde grillad calamaries med pommes och Niklas någon swahilisk biff gryta med grön banan. Maten var jättegod och Karma fick pannkakor med chokladsås till efterrätt.




Vi gick via stranden på vägen hem då det hade blivit lågvatten igen och såg både råttor och kräftor kuta runt oss när vi lyste med våra mobiler. Klockan var ”mycket”, närmare 22 när vi kom hem så vi smet in i bungalowen och gjorde oss iordning för natten direkt.



1 kommentar:

  1. I see you are in Zanzibar. For TZH 750.000 you can buy a cow and a very small goat from my family. The goat is good for eating, it has very soft meat.

    SvaraRadera