fredag 14 mars 2014

Huay Yang 13e Mars

Igår la vi knärtan tidigt då hon var trött så det resulterade i att hon vaknade tidigt 6.45 hade hon sovit klart – men det är helt ok, bättre att komma upp än att ligga och dra sig. Det som inte var som det brukar var att det var jag (Ulli) som gick upp och Niklas låg kvar i sängen och drog för andra gången den här semestern.
Vi slappade i soffan och kollade på film på paddan och jag läste nyheterna på telefonen. Efter ett tag kom poolskötaren och då märkte jag att vår madrass hade fått punka för andra gången – första gången var när grabbarna var här och lekte, jag lagade den och igår fick dom leka i poolen när vi åkte iväg och så small dom den igen…killar.
Klockan 8 så kom Niklas upp och då var det dags för frulle. Vi dukade upp och hade ännu en mysfrukost i huset, då skönt att inte ha något som ligger på och att man stressar iväg, man är bara här och nu. Klockan 10 så hade vi bokat massage och nagelmålning men innan dess så hann Karma och Niklas gå ner till stranden, jag bäddade rent och diskade. När dom kom upp så var det bad i poolen och jag tog det lugnt med att läsa i skuggan – en fantastisk morgon, man ska gå upp tidigt man får så mycket extra tid.
Hinken är bra när man hittar något spännande
Karma gillar att bli gungad i hängmattan
Prick klockan 10 så kom vår bästa massös och hon hade en överraskning med sig till Karma, 3 gigantiska snäckor som hennes man hade fått upp från sjön. Det var en stor, en mellan och en liten – en familj helt enkelt. Så himla gulligt av dom, dom hade sett att Karma har samlat snäckor, vi har MASSOR efter flera dagars samlande men absolut inte i den här dimensionen, det var superfina snäckor. Det var en ny nagelmålerska jag kände igen henne, jag tror att hon var här förra året. Hon hade en liten bebis med sig som vår massös man (som var med igen) tog hand om medans vi fick massage och våra naglar målade. Idag beställde Karma jordgubbar på fötterna och blommor på händerna. Jag fick fina blommor på mina fötter.
Massösens man och barnbarn ?
Tjejerna får behandling
Här arbetas det på ryggen
Fina, stora snäckor
När dom var klara så var klockan 12 och vi var hungriga – vi gick över till vår restaurang Goodmorning. Karma hade hoppats på att tjejen var här men hon hade åkt i väg för ett par dagar, men kattungen var på plats som hon lekte med. Vi beställde in Räkor med broccoli till Karma, stekta nudlar med räkor till mig och stekta nudlar med kyckling till Niklas – sååå gott. Dom måste ha bytt kock igen för det här var mycket bättre än förra gången.
Efter lunchen så gick vi hem igen och då var vi varma – det var en riktigt varm dag idag, tur att vi bor vid havet så det fläktar annars hade man fått värmeslag. Vi hade inget uppdrag idag överhuvudtaget (förutom massage) så det blev en mellandag – riktigt skönt. Efter poolbadet så var Karma inne och kollade på film på paddan, Niklas slumrade till på solstolen i skuggan och jag fick läsa i lung och ro – semester på hög nivå, alla gör som dom vill och känner för. Efter lite slapp så blev det fika med kaffe och glass och kanelbulle. Efter det så ryckte vi upp oss och gick iväg för att bada i havet – det blåste och var riktigt roliga vågor, vi hade superkul och fick både en och två kallsupar innan det var dags att gå upp.
Roliga vågor
Jag och Karma gick upp för att hämta draken – jäklar vad den flyger bra här. Vi (jag och Niklas) var sugna på att se hur högt den kunde flyga till Karmas förtret – ju högre upp den kom ju mer skrek hon NEEEEEEJ DEN KOMMER ÅKA IVÄG, TA NER DEN…haha. Tillslut så gav vi upp och vevade ner draken så lill-fisen blev nöjd.
Draken flög högt
Vi gick upp och ännu mer slapp och klang tills det var dags för dusch och tillfixning innan middag. Den här gången hade vi ingen plan på vart vi skulle åka så vi satte oss på moppen och så körde vi. Vi åkte förbi det ena efter det andra stället – sen så styrde vi kosan till ett ställe som vi hade åkt förbi på vår upptäcktsresa Jubu Jubo Bar-B-Q, där stannade vi till.
Jubu Jubu restaurang
Vi kände på en gång när vi kom in att det var bra stämning och läge – och när vi kom in i Restaurangen så såg vi ett bord med 3 flickor runt Karmas ålder, perfektLer! Vi hann knappt beställa mat innan Karma hade hämtat sina ritpennor och sina ritblock och gått ner till barnen för att sätta sig vid dom och rita. För risk att bli en för stolt mamma….men det skiter jag i….hon är så himla duktig på att ta kontakt med andra barn, vet precis hur man ska föra sig för att bli accepterad i gruppen. Det tog 2 sekunder och sen var det full rulle på alla tjejer. Dom ritade och hade hur kul som helst. En av tjejerna frågade vad vi hette och sen så målade hon av oss och skrev våra namn så gullig, hon kan max ha varit 8-9år svårt att säga då Karma är större än alla barn är så hon är ingen bra måttstock.
Efter ett tag så kom vår mat in och jisses vilken fullträff!!! Vi hade beställt deep fried Chicken till Karma och in kom det en STOR tallrik med säkert 7 stora friterade kycklingar, 10 friterade lökringar, massa friterad sparris och friterad majs. Jag hade beställt en steamed snapper med lime, en hel fisk med gudomlig röra av lime, vitlök och chilli. Vi hade även beställt vårrullar och vitlöksbröd och  Niklas hade beställt nån kyckling grej som visade sig vara som en soppa, stark men smaklös men vad gjorde det, han blev mätt ändå av all annan god mat som fanns. 2 stora chang + en liten chang och en vatten och en cola – 760bath och det var billigare än middagen igår det säger en hel del om maten och stället igår.
Karmas nya kompisar
Efter kul lek och god middag så åkte vi hemåt – det blev kramkalas med tjejerna och vi har redan bestämt oss att vi absolut ska åka tillbaka, kanonställe!!
När vi kom hem så var det snabb tandborstning och saga för Karma, hon var så trött och somnade nästan på en gång, ska bli spännande och se när hon vaknar i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar