torsdag 6 mars 2014

Huay Yang 5e Mars

Jag (Ulli) har fortfarande Jetlag eller vad det är…har riktigt svårt att somna. Karma och Niklas sussar gott medan jag vänder och vrider på mig. Förra natten kollade jag på klockan sista gången klockan 03 och i natt 01. Får hoppas att det går åt rätt håll så det blir vid 23 i natt.
Niklas gick upp tidigt för att jobba några timmar – nåt problem med körningen på hans jobb. Han kom in och akutväckte mig för han hörde att Karma vakande till. Vi skyndade oss att hämta paketen och sen i i rummet för att sjunga “ja må hon leva” Helt sjukt, vi har en liten 5åring i familjen – vart tog tiden vägen?! Paket på sängen inslagna i julklappspapper (det enda som fanns hemma när vi skulle slå in paketen) och en yrvaken liten fis som var överladdad för att hon fyllde år. Hon rev upp paketen som var en flygdrake, en Barbie som var delfin tränare, en luftmadrass, en glitterklänning, figurer med Prinsessan Sofia och en pannlampa + bath från mormor och morfar. Lyckan var TOTAL!!!



Hon åt frukosten med raketfart, tandborstning och solskyddskräminsmörjning gick också fort sen ut för att prova leksakerna i poolen. Sen så lekte hon en lång stund med alla leksaker tills hon pressa Niklas att leka sjörövare i poolen, jag som är badkruka satt bredvid och kollade in vattendårarna i poolen.
Efter ett litet tag så var det dags att gå till restaurangen och kolla in om kattungen var där, nya kläder (jisses…Karma har fått klädesspatt här nere, byter kläder 2-3ggr/dag…) så nu var det klänning för hon skulle vara snygg vid restaurangen?! Vi hittade kattungen och lekte en lång stund och sen blev hon törstig och gick och beställde en vatten vid baren, 15 bath och så nöjd så hon nästan sprack att hon kunde beställa själv igen. Vi lekte en liten stund till sen kom Niklas och hämtade oss för då var det dags att åka iväg och äta lunch och hämta tårtan som vi har beställt (visade sig att det blev en hel del tårtor under dagen..). Innan vi hann åka iväg så kom Chon förbi (hon som har hand om huset tillsammans med Lars-Åke) ännu ett kärt återseende, jättekul att träffas efter ett år. Hon var sig lik och hon hade sin pappa med sig. Vi bokade upp vår bästa massös till dagen efter och marknaden till Burma på lördag. Vi frågade även om elefantridning så vi får se hur det blir med det. Hon frågade sen hur Karma stavade sitt namn och vart vi skulle äta middag någonstans för hon hade en överraskning….
Finis kopian
Karma fotar sig själv
Efter Chon hade åkt så gjorde vi i ordning oss och åkte till Golfrestaurangen. Som vanligt var det en hel del kända ansikten där – det är liksom navet i Huay Yang, här träffas gubbarna och tanterna för att diskutera vad som har hänt, ska hända och vad som ska göras. Karma fick beställa sin födelsedagslunch själv och det blev pizza med räkor, Niklas åt också en Pizza och jag tog en Kyckling med Cashew nötter. Karma åt och och åt, hon är ingen frukost människa utan kommer igång vid lunch. Det som blev över tog med med oss i en Doggy-bag. Mitt i lunchen så ringde mormor och morfar och sjöng för Karma, hon tyckte det var fantastiskt kul då mormor sjöng och morfar hade bara sagt bomp bomp bomp haha. Vi hade beställt en chokladtårta dagen innan så den tog vi med oss när vi åkte därifrån, dom packade även ner grädde på sprayburk och ljus, gulligt.
Pizza ska ätas med hela ansiktet
Cool 5åring
När vi kom hem så blev det drak-flygning på stranden. Jäklar vad den flög bra – en riktigt bra present. Man behövde varken springa eller ladda på – det var bara att släppa på snöret och så flög den helt utan problem!
Drak-Premiär
Det var varmt och vattnet supervarmt, det är lågvatten just nu så vi sprang upp till huset för att byta om för att sen bada så skönt men vi fick gå ut en riktigt lång bit då det var väldigt långgrunt. Efter ett tag så var det dags att gå upp – vi måste ju hinna fika innan middag ( vi äter och och äter här nere….vi kommer att bli runda och finaLer). Karma som inte visste om överraskningen blev superglad – hon gillar ju tårta att se på men inte att äta så en kladdtårta med nonstop på kunde inte bli bättre. Tårtan/kakan var riktigt god och nu har vi go-fika några dagar framöver, så bra! Efter fikat så var det slapp vid poolen trodde vi…men nej då dags att bada igen – hur mycket energi kan en 5åring ha? Nu var det dags med sjörövarlek igen och efter det så tog Niklas första steget att lära Karma att simma själv utan puffar. Hon fick lära sig att vara under vatten med hela huvudet genom att hålla för näsa och mun och det gick riktigt bra. Sen så hoppade hon från kanten i hans famn. Med puffar kan hon göra bra simtag – vi får se vad som händer inom det här tiden, kanske hon lär sig att simma…..
Havsbus
Födelseetårta
Sen efter lek och stoj i poolen så blev det såklart dags att gå ner på stranden för att bygga sandslott och spana in musslor och annat spännande. Vi gick som vanligt på stranden och fick se något riktigt märkligt – först trodde jag det var ett lik men så gick vi närmare så såg jag att det var inälvor efter en riktigt stor fisk och på dom så var det säkert 20-30 krabbor som åt…fy fan. När vi kom fram så försvann krabborna snabbt men några av dom som var modig kom fram till inälvorna efter ett tag, riktigt intressant men äckel-läskigt.
Nytt Slott
På stranden
Vi kom upp till husen efter ett tag och äntligen lite slapp för hennes de(fröken myror i brallan)l – hon satt bredvid mig och lekte med paddan i ca 20 minuter. Sen var det dags att göra iordning oss för middag på kvällen.
Lokalbefolkningen plockar mussor (Hårt jobb)
Tjejerna poserar
När vi hade duschat och fixat till oss och var på väg till Maj så såg vi Aun vid restaurangen, Karma blev helt överlycklig så det var bara att sätta på sig skorna snabbt som attan och sen gå dit. Han blev lika glad som oss att se honom – så kul att se honom efter ett år, Karma gillar honom så mycket. Förra gången vi såg honom var han jättesjuk i Dengue  Feber, han fick åka in på sjukhuset och det var inte alls klart om han skulle klara sig så det var extra kul att se att han var precis som vanligt. Vi sa åt honom att komma till Maj och äta tårta ikväll eftersom vi skulle vara där och fira Karmas födelsedag.
Vi åkte med moppen till Maj och där var det fullt hus – flera barn i Karmas ålder, flera mammor med småbarn. Det är så kul att se Karma när det är barn i närheten man ser hur hon njuter. Efter ett litet tag så kom Chon med bilen och hon hade med sig en STOR present och en tårta där hon hade skrivit Karmar 5years, så himla gulligt. Karma blev lite obekväm att öppna presenten när alla barn var där hon visste inte hur hon skulle bete sig – hon öppnade den, kramade Chon och tackade och sen lekte hon vidare med barnen. Vi visste ju att Maj hade en tårta till Karma så att det inte skulle bli någon pinsamhet för nån så tog vi både tårta och present och la dom i moppen.
Paket från Chon & Lars-Åke
När vår mat skulle komma in så åkte alla barn hem förutom tjejen från häromkvällen och Aun dom stannade kvar. Vi åt och när Karma var klar så lekte hon med dom – vi åt i lugn och ro. När vi alla hade ätit klart så kom Maj med tårtan som vi hade beställt och jäklar vad fin den var – helt fantastisk med små figurer och grejor och text. Alla som ville fick en bit, jag och Niklas tog varsin bit och den var faktiskt helt ok – Karma som inte ens gillar tårta åt också hälften av sin bit vilket är rekord.
Tårtan från Maj
Efter middag och tårta var det dags för den stora överraskningen – en ljuslykta!!!! Dom stora tjejerna skulle hjälpa till och tända den och Karma stod och var så förväntansfull men så hände det som inte fick hända….lyktan tog eld och hela skiten brann upp. När den hade brunnit upp så applådera Karma och tyckte det var fint och kul hahaha. Jag frågade henne om hon fattade att det var en lykta som skulle flyga upp i luften, ja mamma det vet jag, men det var ju fint också att det blev en brasa…gull-unge!
Lyktan började bra
Men slutade i fiasko
Karma, Aun & tjejen ritade ihop
Vi pratade med Maj och bokade in en träffa med Fang (vår sponsortjej) och hennas mamma och syster och att Maj ska hem till oss och lära Niklas göra Kyckling med Cashew nötter samt en fiskrätt och så bokade vi in Marknad på Tap sakae med Aun på söndag, full rulle några dagar.
Efter en mycket lyckad kväll och dag åkte vi hem mätta och belåtna – Karma hon tyckte det var en kanondag och var supernöjd över hennes födelsedag. 

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk 5-årsdag KARMA fick uppleva! Men tårta på tårta på tårta- hur ska detta sluta? Det låter som om det blir hårdträning i friggan efter hemkomsten, eller?
    Kul med en liten videosnutt!
    Hälsningar Larsan/Ulla

    SvaraRadera
  2. Ja, Löpbandet kommer få jobba hårt i vår.

    SvaraRadera