onsdag 19 mars 2014

Huay Yang 18e Mars

Dagen som börjar med K (arma) inleddes med att jag fick en riktig skitnatt – Karma väckte mig flera ggr och när jag låg hos henne så bökade hon och grejade. Tillslut så tänkte jag i all sömnyra…hon kanske fryser, ställde in luftkonditioneringen på en grad lägre och vips så sov hon som en stock. Bra att veta tills kommande natt. När klockan ringde 7.00 trodde jag att det var ett skämt men det var bara att masa sig upp. Niklas var redan uppe och kollade hockey.Jag fixade matsäck till idag och packade väskan, fixade till mig och sen frukost, när vi var klara så var det dags att väcka Karma, hon var trött (det kan jag förstå efter natten som var) men efter ett litet tag så piggnade hon till – vi ska ju RIDA ELEFANT idag.

Taxin kom efter vår beställning 8.30 och det var vår favorittjej som körde. Vi kände att det skulle bli en het dag så det var skönt att hoppa in i en kall bil. Vi styrde kosan mot Hua Hin och elefantridning. När vi skulle ut från byn till motorvägen så visade Niklas en annan väg som går snabbare för tjejen, vet inte om hon uppskattade det eller inte.

Det tog närmare 1.45 och ta sig till Hua Hin Safari & Adventure park. Det här är inte vår grej att göra något så turistigt men Karma har tjatat om att rida elefant så det var bara att gilla läget. Vi blev avsläppta vid ingången och där blev mer mer eller mindre attackerade av dom anställda på plats. Det var sån hets att man fick känslan att vi skulle skynda oss annars skulle vi missa något. Hon började förklara direkt om olika paket hit och dit…vi bara tittade på varann och sa – we want to ride an elephant….. no no can not – must be a packet small or big. Efter en hetsig information så valde vi det lilla paketet som innehöll elefantridning en timme och 2st shower på totalt en timme. Lite överrumplade blev vi för vi hade verkligen inte funderat på nåt annat än att rida elefant, så nu blev det lite mer än planerat. Hela kalaset gick på 4900 bath och efter betalningen fick vi 2 påsar med bananer och sen blev vi lotsade till elefantridningsstationen.

På vägen dit så gick vi förbi ett par papegojor och en liten apa som satt fast i ett koppel, när vi stod där och kollade så kände jag nåt på axeln. Vet inte riktigt vad det var men så kände jag jisses jag har ju en APA på axeln, den var så liten, så mjuk och så mjuka fötter så jag kände inte att den var på mig hahaha. Han var ute efter bananerna i påsen – vi fick order om att inte mata aporna så det blev en nitlott för honom. Men jag blev inte av med honom – det fick komma en som jobbade där som tog bort honom från mig, Karma skrattade så hon kiknande.

Herr Nilsson

Sen så kom vi till elefanterna DÅ kom Karma på att hon var kissnödig så det var bara att vända, det var ok men dom såg lite stressade ut. Jag förstår inte denna hets – det var inte så mycket folk och allt skulle jalla jalla hela tiden. Efter toa besök så sprang vi tillbaka. Vi frågade specifikt om vi alla 3 skulle sitta i en korg YES YES sa dom och så kom en stor elefant in, Niklas satte sig i korgen och sen drog den elefanten iväg?! Jag och Karma stod kvar och bara gapade – vår lite mindre elefant kom och vi fick sätta oss i en korg, så fort vi hade satt oss så var det bara att hålla i sig. En liten bänk men knappt något ryggstöd, ett bälte som inte inte fungerade 40+ grader varmt, vindstilla men en 5 åring och en en väska att hålla reda på. Ni kan förstå att jag hade vita knogar efter ett tag pga kramphållning.

Det var riktigt kul att rida elefant men det gick inte så fort och dom var lite trötta men dom såg välskötta ut och verkade ha det bra och en fin relation mellan förare och djur. Niklas pratade lite med han som “körde” hans elefant. Båda våra elefanter var 45år och en elefant kan bli upp till 100år. Varje skötare har hand som “sin” elefant.

Karma & Ullis Elefant

Bananerna som man fick skulle man kasta framför elefanten för att dom skulle ha typ en morot när dom gick. Men jag hade svårt att kasta när jag skulle hålla i mig, Karma och väskan. Men några bananer lyckades vi få iväg. Det var riktigt hett och det var en jäkla tur att jag hade med mig solskydd till mig (Karma smörjde vi innan vi åkte) samt en solhatt till Karma. Efter 3/4 ritt så hoppade Niklas skötare av sin elefant tog hans kamera och började ta foto på oss, kul och det blev bra bilder. Elefanten gick utifrån hans kommandon. Efter ett tag så hoppade han upp igen och då ville han sälja smycken gjorda av elefanttänder (ej betar)– det är väl deras sätt att få in lite extra pengar då det inte fanns tid till dricks, vi köpte 2st halsband  för 600bath och blev säkert lurade men vad gör det? Karma blev glad över sitt elefanthalsband och dom fick lite extra betalt för turen.

Sen var det dags för att ta sig hemåt med elefanten och dom är som hästar – jäklar vilken fart det blev på elefanten när dom visste att vi var nära hemmet. Man fick välja mellan 2 vägar – en vanlig väg och en vatten/bajs väg…den valde Niklas, fråga mig inte varför men det var väl kul tyckte han. En vattenränna med stillastående vatten som elefanter hade bajat i – vår chaufför fick sig ett gott skratt, måste ha varit nåt inbördes grej det där. Niklas elefant fick dom duscha efter den turen.

Min bjässe

Efter elefantturen så var det jalla jalla (vi hann knappt gå av) förrän det var dags för nästa grej – Krokodil uppträdande. Det var 2 snabba thailändare och 6st trötta krokodiler. Men dom retade upp dom lite så käftarna small… Det blev det traditionella att stoppa huvudet i munnen (vilka dårar) och dra ut tungan och stoppa ner handen i den största krokodils hals – den förstod jag verkligen inte. När den showen var över så var det snabbt på nästa uppträdande – ormar…..här skulle inte mormor Solveig trivas, jisses morsan du skulle ha smällt av.

Handtricket på en liten krokodil
Den största Krokodilen

Han hade 3st snabba kobror som han gjorde lite konster med. Men det som var bra här var att vi i publiken fick utbildning hur man ska bete sig när/om man träffar en kobra, dom reagerar på rörelse och inte ljud. Så stå still – gör inget om du skriker bara du står still – då ringlar dom i väg efter ett tag.
Vi trodde att det var “fejk-ormar” med att dom hade tagit bort tänder och pumpat ut på gift men ICKE, publiken fick välja en kobra slumpmässigt och sen så “mjölka” han ormen på gift. Han berättade också att dom har haft 20st ormskötare/dressörer och 16st av dom har dött pga ormbett, om det är sant eller inte är en annan sak. Ormshowen var riktigt bra och intensiv, inga trötta tjocka ormar här inte. Vi fick även se en “hopp-orm” som kunde hoppa riktigt högt – imponerande djur!

3 st kobror som följde hans minsta rörelse

Efter ormshowen så gick vi till elefanterna för att mata/ge bort dom sista bananerna vi hade kvar sen ritten. Karma vågade inte först men sen så tuffade hon till sig och på slutet vågade hon att ge flera bananer. Till vägen upp till bilen så var vi tvungna att stanna till vid apan. Den här gången var det Niklas som fick besök – apan trodde att hans tändare var godis och ville inte ge sig hahaha, en skötare fick komma och ta bort honom. När vi kom ut så stod vår chaufför redo för att ta emot oss – nu var vi på väg in till Hua Hin för lunch och lite shopping. Det går inte att beskriva i ord hur skönt det var att få sätta sig i en kall bil efter att ha varit ute i stekande sol i 2 timmar.

Karma matar en liten elefant

Vi åkte in till inomhuscentrumet mitt i Hua Hin – jisses vilket tempo, än en gång är vi överlyckliga att vi inte bor här utan i Huay Yang, vi hade inte fixat att bo så här. Vi hittade ett matställe som inte var thailändska och beställde mat – vi tog hamburgare med pommes och Karma fick Korv med pommes – men korven var inte god så den fick jag tugga i mig och hon fick min hamburgare….Efter lunchen så hade vi ungefär 45min shopping. Vi hade kunnat stannat längre då det är vi som bestämmer helt rutten men vi vill hem till huset och hinna med ett dopp i poolen innan solen gick ner och därav så åkte vi hem i tid. Varken Niklas eller jag var shoppingsugna så vi gick mest runt och strosade tills vi fick syn på ett mini-lekland till Karmas förtjusning – jag och Niklas bara tittade på varann…ja varför inte….så in med henne där och jäklar vad hon röjde hahaha. Hon hade superkul. Niklas var utanför som vakt och jag fick lite ensam tid för shopping – gick och köpte min thaisalva som jag gör varje år – bästa salvan och sen när jag skulle kolla på annat så tröttnade jag så jag gick upp till resten av familjen. Niklas fick gå runt lite men han hittade inget han heller. När Karma hade lekt klart så gick vi in på toys´r us och där hittade vi en batteridriven motorbåt som vi köpte med oss hem för att ha i poolen.

Karma helt galen i leklandet

Nu var vi klara med Hua Hin och vi gick ner till bilen – hon var på plats så det var bara att sätta sig i bilen och åka iväg. Precis utanför Hua Hin så blev det kö – vi förstod inte varför tills vi åkte förbi olycksplatsen, en mopedist hade kraschat och låg blodig mitt på vägen i en korsning, ingen hjälm hade han – han kommer säkert att överleva men det såg inte skönt ut. Usch trafiken här är inte kul. Hemresan gick bra alla 3 sov lite grann och Karma fick lite spel för hon ville äta godis hela tiden som hon inte fick, men annars så gick resan bra. När vi kom hem så kom notan för dagen 2.200 bath…helt galet vad billigt knappt 500kr för egen bil inkl. bensin kört hit och dit egen chaufför mellan 8.30 och 16.30 – MÅLLÖS!

När vi kom hem så var det pooldopp och sen tillfixning för middagen. Idag skulle vi lämna in vår tvätt för sista gången och passa på att äta på restaurangen vid plåtbron, men när vi kom dit så var den stängd?! Så vi styrde kosan mot restaurangen som vi åt lunch på efter vi hade varit på vattenfallet  “Maew” – så god och billig mat så det är inte klokt. Efter maten så åkte vi till Jubu Jubu som ligger precis bredvid så Karma fick leka lite med sina nya kompisar – vilken succé när vi kom tillbaka, dom blev superglada. Niklas tog en White Russian och glass och jag tog en ananasdrink utan sprit och glass. Satan den var inte god – för salt, som att dricka havsvatten men glassen var god. Niklas drink var det tryck i så han somnade när han skulle natta Karma så jag fick gå in och väcka liket. Tjejerna fick varsin glass och sen lekte dom ända tills det var dags för oss att åka hemåt.

Karma bjöd in sig själv i vardagsrummet
Glosor och Kattmålningar

Karma var trött så det gick snabbt att göra iordning henne – det var Niklas tur att lägga och jag blogga så när jag hade bloggat ett tag och undrat vart han tog vägen så hittade jag honom snusandes bredvid Karma i kylan – ja det tar på krafterna att rida på elefant!

1 kommentar:

  1. Vilka äventur ni är ute på.Alltid lika roligt att läsa.Tur att vi får veta att ni kommer tillbaka helskinnade efter äventyren.UoL

    SvaraRadera