torsdag 20 mars 2014

Huay Yang 20e Mars

Hjääääälp, Sista dagen. Karma vaknade vid tjugo i sju och Ulli gick upp med henne och lät mig ligga kvar men jag hade ingen ro och ville inte spilla tid i sängen sista dagen så jag gick upp till tjejerna kvart över sju. Jag fixade klart med bloggen för publicering under tiden Ulli försökte sova lite i soffan och Karma kollade på paddan. Vid åtta gjorde vi i ordning frukost och inköpen var perfekt i år då osten, mjölken och marmeladen precis räckte till sista frullen.

Trött Ulli & Muppen

Efter frukost gick vi ut i poolen i ett strålande väder och det kändes att det skulle bli en varm dag. Alla tog ett dopp och busade lite innan vi gick upp och slappade på solstolarna och bara tog det lugnt. På förmiddagen är ett dopp i poolen mer uppfriskande är avkylning då värmen inte slagit på än och poolen ligger i skugga än så länge.

Karma redo för morgondopp

Klockan tio kom massagetjejen och nagelmålartjejen. Ulli fick sin massage medan Karma fick sina naglar målade. Samtidigt tog jag lite kort och flög lite helikopter. Börjar för övrigt bli riktigt vass på helikoptern nu och klarar av kontrollerade loopar och lite andra trick. När Ulli och Karma var klara så fick Ulli sina naglar fixade medan jag blev masserad. Jissus vad skönt det är och speciellt efteråt, hennes sista grej varje gång är att man sitter upp och hon pressar med underarmarna/armbågarna på nackmusklerna ut mot axlarna, Det gör så in i helvetes ont.

Karma njuter av nagelmålning
Ulli får smaka armbågar
Vår terass förvandlas till relaxavdelning

Så fort massagen var klar klädde vi på oss och tog moppen för att äta lunch och hämta tvätten. Lunchen blev på Christers restaurang och Karma beställde kyckling nuggets och både jag och Ulli tog en varsin Club Sandwich. Vi började prata med ett trevlig par som har två döttrar på 3 och 6år. Karma lekte en stund med tjejerna under tiden vi satt och pratade. Dom berättade att dom var i Huay Yang för tredje gången och i år var dom här i 13 veckor varav 3 kvar (Avis). Dom berättade att svenska skolan även har en barnklubb där man kan lämna ungarna några timmar på förmiddagen så att dom får leka med kompisar. Låter helt klart intressant inför nästa resa hit. Vi hann prata med både Christer och hans fru också innan vi tackade för oss och för i år.

Christers fru och trevlig servitris

Efter lunchen tog vi moppen till tvätterian och där stod en kille vi aldrig sett tidigare som gick in och hämtade vår tvättpåse så fort han såg oss???? kan ju förstått om dom hade bara en kund som skulle hämta tvätt idag, men dom verkar ha många kunder och vi skulle hämtat igår vid 17 egentligen. Fan vet hur det går till.
Nästa anhalt var Si shop för att hämta ut pengar på bankomaten och sen köpa lite resegodis åt Karma. Vi passade även på att köpa kokosnöt socker så jag kan göra riktig Thaimat när vi kommer hem. Kommer dock inte vilja äta Thaimat på väldigt länge utan det får bli om vi får gäster.

Klockan var strax innan två när vi var hemma vid huset igen och hade några timmar att spendera i solen runt poolen och på stranden. Vi var i poolen och busade jättelänge och Karma ville försöka simma igen vilket går otroligt bra. Det enda som krävs nu är att hon håller huvudet över ytan så kan hon simma för hon tar sig fram på riktigt sätt flera meter men med huvudet under ytan. Det var rent slappande vid poolen och inte mycket hände förutom vid fyra kom Aun över med en dator och frågade om han fick låna vårat internet. Självklart och Aun och Karma satt tillsammans inne i vardagsrummet mellan fyra och fem.

Halv fem när jag bland hundratals snäckor valde ut dom finaste som får följa med hem kom Lars-Åke och Håkan för att göra upp moppehyran, slutstädning, Tvätt av sänglinnen och handdukar och elen. Lars-Åke hade frågat om en lista på saker i huset som behöver fixat och vi skrev ihop en liten lista men den innehöll bara småsaker. Vi satt och pratade en halvtimme om allt möjligt, sköna människor. Håkan berättade att han kommer tillbaks nästa år och Lars-Åke är ju tillbaks så till slut var det “Syns om ett år”.

Sista strandspaningen för i år
Karma njöt sista dagen
Karma uppfann en fotrengöringsbalja
Dessa snäckor blev utvalda

Halv sex var vi tvungna att göra oss iordning så vi fick be Aun gå och det var lite jobbigt faktiskt, Svårt att säga till en trettonåring att vi ses om ett år. Karma blev nästan lite ledsen och ville inte släppa taget om Aun men till slut gick det bra. Vi han bli klara till strax efter sex och åkte in mot Huay Yang för middag.

Team-Magnusson Mars 2014

Vi åkte till stället vid plåtbron för att dom har så bra mat där. Och vi var inte blygsamma när vi beställde. Kyckling och ris till Karma, Räkor i vitlök, Fisk & ris till Ulli och jag tog Masaman Kyckling samt Kyckling med cashewnötter samt ris. Tänkte väl att man tar lite av varje men det var så gott att man smaskade i sig allt. Är så sjukt mätt nu men det var det värt. Till det tog vi två stora Chang och vatten och Coca Cola åt Karma. Totalt 780 Baht vilket känns helt ok. När vi hade betalt kom ena servitrisen och ville ha Ullis email då dom visste att vi skulle åka hem idag.

Karma leker med paddan i väntan på maten

Efter middagen så tog vi moppen till Jubu Jubu så att Karma skulle få träffa tjejerna en sista gång och dom var på plats som tur var. Vi beställde en varsin drink åt oss och glass åt alla tjejer. Dom hade som vanligt hur kul som helst och innan vi gick gav Karma tjejerna tre av sina målarböcker samt ett ark med prinsess klistermärken vilket dom blev jätteglada för. Sen blev det kramar mellan alla barnen innan vi gav oss iväg hemåt.

Karma hade kul med sina polare

Väl hemma så somnade Karma rätt omgående, tanken var att jag skulle lägga henne medan Ulli skulle packa men hon konstrade och jag sa till henne och då skulle det helt plötsligt vara mamma som skulle lägga henne. Det blev som hon ville och hon sov inom tio minuter.
Jag satte mig för att slutföra skriva bloggen medan Ulli fick packa ostört. Oerhört varmt, svetten rann efter ryggen på mig och ett nattdopp innan taxin kommer är givet. Klockan är nu elva och om två timmar kommer taxin och hämtar oss så jag publicerar bloggen redan nu. Vi kommer nog sätta oss och spela kort och jag ska ta ett dopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar