onsdag 11 mars 2015

Huay Yang 10e Mars

 

Det var en lugnt natt, Karma sov hela natten men jag är så van att springa upp och kolla när hon skriker så jag sprang upp en gång trots hon inte hade skrikigt…ja vissa saker går på rutin.

Niklas var den som vaknade först i huset, han gick upp runt 7 – jag gick upp 30min senare för att hjälpa till att fixa till frukosten för familjen och dom nya gästerna. Jag väckte Karma runt 8 det var länge sen hon sov så länge och inte vaknade innan 8, Farmor och Farfar fick vi väcka – helt yra i mössan var dom. Niklas var tvungen att knacka länge och sen gå in och picka på dom för att få liv i dom. Jetlagen hade även slagit till i gam-folket.

Vi åt alla en god frukost innan det var dags att smörja in Karma och fixa till henne, att farmor och farfar var här var inget som stoppade henne att gå till Kati. Hon for iväg till restaurangen så fort hon var klar. Vi andra var vid poolen och tog det lugnt, Niklas fixade farmors nya telefon och deras paddor så dom fick uppkoppling på huset.

Jag gick och la mig i skuggan och läste medans dom andra 3 gick och badade i havet – det var första gången Niklas badade i havet sen vi kom ner, jag har inte gjort det än – bara när jag letade krabbor m.m Dom var i länge och väl och låg och guppade i vågorna. Det är riktigt varmt i havet Larsa trodde runt 30grader…det är det nog för det är varmare än i vår pool i alla fall.

Ulli & Farmor slappar på stranden

Snygga Farmor

Farfar kollar nyheterna i skuggan

Vi alla låg och tog det lugnt vid poolen och stranden – Karma lyste med sin frånvaro, jag gick dit för att smygkolla lite och då såg jag dom sitta på restaurangen och titta på film på deras laptop så det var därför det var så tyst. Jag gick tillbaka till lugnet vid huset. Vid 11.30 tiden så visslade jag hem Karma för det var dags att åka iväg för att äta lunch. Vi gjorde iordning oss för att åka iväg. Vi bestämde oss för att åka in till Huay Yang för att äta och sen åka runt lite så farmor och farfar fick se lite av byn. Vi stannade vid Kritsna den lunchrestaurangen som vi åt på första dagen när vi kom ner – dom har riktigt god mat och billig. Karma åt såklart stekt ägg och pommes där och jag mina räkor – sen så valde Niklas grön curry med kyckling och Larsa åt stekt ris med räkor och Ulla åt stekta grönsaker med kyckling.

Lunch på Kritsnas

Efter en god lunch så åkte vi på en liten rundtur först in vid vägen vid Marlin Garden och förbi restaurangen där katojen jobbar och förbi Kjell Bergkvist hus och sen runt vid svenska skolan och sen svängde vi in vid polisstationen och kom sen fram vid Golfrangen. Efter det så tog vi ett depåstopp vid glassbaren – det är första gången vi är där i år. Karma tog 3st regnbågsglasskulor med grädde och strössel och Niklas en cappucino och choklad sundae och Larsa nån cocosglass och jag och Ulla en kaffeglass – riktigt gott och kallt. Glassbaren är ju en liten betonghydda med AC så det är svalt och skönt där inne när man fikar – man får en smärre chock när man kommer ut sen av värmen. Efter det så skulle Ulla och Larsa köpa schampo så vi åkte till nya affären fresco som är typ 7-11 som precis ligger bredvid – det blev lite inhandlat och sen i väg på moppen igen.

Farmor försöker ta kort på glassbaren

Den här gången bar det iväg till fiskebyn vi åkte ner till piren bredvid Jack så dom fick se alla fiske tinor och så låg det bläckfisk på torkning. Vi kollade lite för att sen vända kosan hemåt. Vi åkte hem raka vägen hem via vårt tankningsställe. När vi kom hem så var vi alla badsugna UTOM Karma, vi sa att hon skulle bada innan hon gick till Kati MEN hon lurade oss…hon satte på sig badkläderna och så sa hon….ni trodde att jag skulle bada men det ska jag inte och så sprang hon iväg till Kati. Det behövs lite prat…..6åringen börjar få lite väl egna viljor och inte lyssna på sina föräldrar. Vi ska ta snacket i ett annat läge då tar det bättre – det behövs då vi har märkt det komma smygande…att ta flera beslut utan att lyssna på oss, inte ok.

Bläckfiskar som torkar i solen i fiskebyn

Karma var vid restaurangen och vi andra badade i poolen och i havet (läs farmor och farfar). Sen var det slapp och klang och fria aktiviteter. Farmor och farfar gick en promenad på stranden och Karma kom med Kati som ville bada – Lillkillen var också med men där är det STOPP han får inte bada efter vad som hände sist. Det går inte att ha koll på honom han är som en virvelvind utan stopp och det känns som det läggs en ansvar på oss som vi inte kan hantera och därför är det bättre att säga nej till honom även om det känns taskigt. Kati och Karma fick bada och leka i huset medan Lill-killen fick vara med Thaiarna vid restaurangen.

Karma & Kati hade kul i poolen

Karma visar sin snäcksamling

Efter en stund så ville Kati gå hem och Karma ville hänga med men vi sa NEJ och jäklar vilket utbrott det blev, hon blev tokigt och börja grina och in i garderoben. Jisses den tjejen har fått nån ålderskris eller nåt…. Hon lugnade ner sig ganska snabbt och fick fika med kanelbulle och chokladdricka och precis då kom Kati tillbaka, hon skulle säkert bara på toaletten. Dom fick fika båda två och efter en liten stund kom Kati tillbaka och ville ha mer kanelbulle – tydligen var den väldigt poppisLer. Dom fikade och efter det så lekte dom tills det var dags för Kati att gå hem – vi skulle duscha och sen var det dags för middag. Även då blev det tjafs från Karmas sida…..Det kommer definitivt bli ett snack inom kort vad det är som gäller!

Karma & Kati gjorde blomster buketter

Karma lyktar på sin blomsterbukett

Ikväll hade vi riktat in oss på restaurangen Nong Po den som ligger på pelare vid stranden efter “dart-restaurangen”. Jag tycker vi har bra flyt på fixandet 5 personer klarar av att duscha och greja och allt inom en timme – vi kan bara använda en dusch då den duschen som är hos oss inte levererar varmvatten men det fixar vi utan problem.

Karma är så kul – hon ska vara lite ledsagare åt farfar och farmor och visar och grejar när vi åker moppe. Säger vilken hastighet dom ska åka som är bäst och vilka stenar dom ska akta sig för m.m Samtidigt så sjunger hon ur Frost “ let it gooo, let it go, let it goooooooo”.

Vi kom fram till restaurangen vid kvart över 6 och som vanligt är vi nästan först ute – men denna gången var det ytterligare en barnfamilj som var där. Eftersom restaurangen är vid stranden så är Karma fullt sysselsatt innan middagen, det var en liten thaikille där som hjälpte henne att leta efter snäckor. Som vanligt blev vi inte besvikna på maten – det spelar ingen roll vad man beställer för mat här nere allt är gott! Karma och jag åt fisk och räkor, Larsa och Ulla åt räkor med grönsaker och Niklas nån kycklinggrej. När vi hade ätit klart så började den ena moppen efter den andra komma in – det blev ganska mycket folk för att vara här inom en kort tid, kul för dom som har restaurangen då det är lite kamp om kunderna. Pga dålig krona så är det inte lika många svenskar här som det brukar vara och en av dom bofasta här sa att det är + 39st restauranger i Huay Yang samt omnejd, låter helt galet om det stämmer – hur får dom det att gå runt kan man undra.

God middag på Nong Pu restaurang

Efter god middag så var det dags att åka hemåt men en skönsjungande fröken “let it gooo, let it go”– det var riktigt skönt i kväll och det var svalt så skillnaden blev större än vanligt när man kom in i bastun till hus…stor skillnad – skönt att man kan ha AC – synd bara att vi inte kan använda den i vardagsrummet pga överbelastning men det är bara att gilla läget och vänja sig. Viktigast är sovrummen när vi ska sova – allt annat är lyx.

Efter den sedvanliga tv-rutinen för Karma så gick hon och la sig runt 21-tiden och vi andra satte oss på altan vid poolen för att spela plump!

Det var en riktigt varm kväll – säkert lika varm som alla andra men det blåste knappt och då blir det genast så mycket varmare. Vi klarade av 1 och en halv plump – den “stora” vanns av gammel-gubben och den “lilla” av ung-gubben….men vi “tanter” lät dom vinna så det skulle bli lung och ro i lägret. Ännu en kanonkväll i underbara Thailand avslutades på ett perfekt sätt!

Svettigt Plump spel vid poolen

Fiskebåtar längs hela horisonten i Månskenet

God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar