måndag 9 mars 2015

Huay Yang 8e Mars

 

Karma väckte oss i vanlig ordning, hon har en inbyggd klocka och vaknar mellan 7 och 7.30 varje morgon. Helt ok man kommer upp och missar inget av dagen. Niklas tog första passet idag och jag fick vila fram till 7.30. Idag har vi bokat en ny massös till huset och hon skulle komma klockan 9 så vi fixade frukosten på en gång vilket var tur för hon dök upp 8.30 – thaistyle…man kan aldrig boka nån tid här blir liksom innan eller efter – aldrig mitt på.

Hon hade varit här förut och masserat andra gäster som bott i huset – hon styrde upp så hon fick fläkt och egna handdukar. Niklas fick började då jag inte var klar med mina “sysslor” som Niklas kallar det. Jag kallar det mer en tävling och det står just nu 15-0 i diskningstävlingen…..

Hon körde på med Niklas länge och väl, mycket fokus på ben och stretch, ska bli intressant och få en omgång och jämföra med vår massös som vi har haft i alla år vi har varit här. Efter ca en timme var hon klar med Niklas och det blev min tur. För att jämföra dom två olika massöserna så kan jag säga att det var “same same but different”. Den nya körde igenom verkligen HELA kroppen, inget blev “o-masserat” – till och med tuttisarna och magen fick sig om en omgång och det har jag inte upplevt förut. Dom har ungefär samma teknik men den här verkar vara med kunnig än vår som vi brukar ha – hon körde mer mjuka stilen och uppmjukande av musklerna, det var nästan så jag somnade emellanåt. Vår massös kör mer hard-core och bearbetar knutor och muskler, man får vara beredd hela tiden för det gör väldigt ond emellanåt. För min smak så är vår gamla massös bättre – jag gillar hårda tag och att dom tar tag i problemen inte bara “finmasserar” så jag är nöjd – vi har valt rätt massös i alla årLer

Skön massage. Same but different

Efter massagen så blev det bad i poolen innan det var dags för dagens uppdrag – hitta kyckling och papaya sallad vagnen som brukar stå vid motorvägen, den har fantastiskt god grillad kyckling, sticky rice och papaya sallad för typ inga pengar alls. Vi har hittat den en gång här under alla år och då stod den vid Popshop…man vet inte riktigt vart den är men vi har hört att det är ett säkert ställe vid motorvägen vid en av nedfarterna till vår strand. Så vi gjorde en snabb sorti från poolen och hoppade in i moppen för att åka iväg. Det tar ca 10 minuterna på småvägarna till motorvägen och då är det inte genom Huay Yang byn utan via fiskebyn i Saeng Arun.

en flock kossor hälsade på oss på stranden

Vi kom fram till motorvägen och ingen kyckling-moppe i sikte…vi letade en stund men hittade bara andra små stånd som sålde dricka och något annat oidentifierbart. Vi åkte tillbaka och letade på vägen tillbaka…kanske den stod någon annanstans men icke. Vi var alla hungriga och åka in till byn var inte att tänka på. Vi stannade på restaurangen som vi var på förra året. Där det fanns en jättetrevlig thailändsk dam/tjej som är gift med en svensk som bor i Östersund. Dom har hus och restaurang där – det var dom som ville sälja tomt till oss förra året.

När vi kom till restaurangen så satt en svensk tjej där som jag kände igen jättemycket – kunde inte placera henne….kanske från Huay Yang, kanske en kändis…kanske nån fotbollsspelare vet inte, det enda jag kände var att jag kände igen henne mycket mer än bara flyktigt. Vi beställde mat – Karma pannkakor som visade sig vara svenska då det var hon (svenskan) som stekte dom, de blev succé, Kyckling med Cashew nuts till Niklas så klart och friterade räkor till mig, maten var supergod! När vi satt och åt så kom svenska tjejen ut och sa…visst känner vi varann…det visade sig att hon var gift men en plattsättare från Kungsängen och visst kände vi varann, vi hade träffats en hel del när jag bodde i Kungsängen så kul och konstigt att hitta henne här mitt ute på vischan i Thailand. Vi pratade länge och hon berättade att dom hade köpt tomt och byggt hus i närheten av just hon thailändskan från Östersund – vi såg början på det huset förra året vi var här och nu var det nästan klart. Dom är här flera gånger per år och planerade att flytta hit halvårsvis.

Efter en lång pratstund så var det dags att ta sig hemåt igen, när vi var hemma så var det plums rakt ner i poolen så skönt – vi känner att det blir varmare och varmare för varje dag som går. När vi kom hem och hade badat i poolen så kom äntligen Kati, vildbattingen till lillebror och deras mamma Bo som vi inte har sett på 3år. Det var så himla kul att se henne efter bara 3 år på facebook. Karma och Kati var överlyckliga och se varann igen dom börja genast leka på stranden. Jag och Bo satt och pratade på en solstol i skuggan och barnen lekte när vi plötsligt hörde ett illvrål från lillgrabben……jisses vad hände… Han kom springande och grina som en dåre och Bo försökte få ut honom vad som har hänt och vi lyckades bara komma fram till att han hade varit vid ett träd och pillat på barken – vi förstod att han hade röjt på trädet ordentligt då det låg fler barkbitar på marken. Lillgrabben grinade hysteriskt och vi visste inte vad som hade hänt – vi såg bara massa myror…kan han ha blivit biten av en spindel?!

Bo kom ner med barnen från Bangkok

Bästisarna Kati & Karma

Bo tog med sig lillgrabben till sjukhuset medan tjejerna var kvar hemma och lekte. Kati ville hela tiden till trädet och kolla och jag sa NO NO…. men tillslut sa hon “come come”…och jag såg nåt gul-brunaktigt längst ner på foten av trädet mot sanden, kan det vara något….kanske. Jag ropade på Niklas som kom ut…han kollade…MEN VA FAN DET ÄR JU EN SKORPION…..gahhhhh jag höll på att dö. Sprang till restaurangen där thailändarna höll till och ropade att dom skulle komma, när dom förstod att vi hade hittat vad som hade bitit lillgrabben kom dom springande. När dom kom fram så börja dom direkt picka och slita i barken och visst fasen var det en skorpion…en liten ljusgul/brunkaktig liten sak ca 7-8cm vid fullt utdragen med stjärten och allt. Dom fick ut den och döda den – sen ringde dom till Bo så dom visste på sjukhuset vad dom skulle ge för medicin. Tydligen är det helt ofarligt MEN stinget gör tydligen otroligt ont och det såg man på lillgrabben som grinade och var i chock av smärta.

Ja alltid händer det nåt här i Thailand, ingen dag är den andra lik – jisses..Igår höll en orm hoppa in i salangen och idag en skorpion vid huset herre gud vi lever i vildmarken!!!

Tjejerna lekte i huset länge och väl och när vi precis skulle in i duschen så knackade det på dörren…..och då kom svenska tjejen från Kungsängen och hennes man på besök som vi träffade tidigare på dan. Dom bor ju inte så långt härifrån och ville kolla läget. Kul med svenskar på besök för ovanligheten skull –det blev lite snack om att köpa hus och Thailand och tillslut så åkte dom och vi kunde hoppa in i duschen. Niklas såg att  Bo hade kommit tillbaka efter besök på sjukhuset och gick över för att kolla läget- Lillgrabben mår bra och Bo hade köpt massa skaldjur och fisk och bjöd oss på middag – det blev barbecue med hennes vänner och vi blev inbjudna så klart vi sa JA! En liten grej bara…inget kött hade blivit inhandlat och Niklas var tvungen att krypa till korset igen och säga att han inte äter fisk och skaldjur…dom skaka fram en stackars kyckling till honom och gjorde Kyckling och Cashew nuts till honom hahaha snart får han skörbjugg!

Vi gjorde iordning oss snabbt och sen i väg till restaurangen och där var det full rulle på ruljangsen. Grillarna var fullt påslagna och på grillarna låg det fiskar, räkor både större och mindre, bläckfiskar och musselliknande skaldjur. Bo kom och förklarade att det kom några av hennes kompisar på middag – riktigt kul, det blev thaistyle igenLer. Efter ett tag så kom hennes kompisar som visade sig vara killar som vi har träffat förut vid tidigare tillfällen, tex vid valentine party och seafood party. Maten var fantastiskt god och en av killarna som hette Mike hade gjort en gudomlig god seafood dressing….herrejäklar vad god. Det är en stark dressing som alla gör här och alla har sin egna tvist på den. Jag vet inte riktigt vad som är i den men typ….chilli, vitlök, lime, nån syra aktig som vinäger och nåt mer såklart. SÅÅÅÅ gott!!

Seafood BBQ

Klockan halv åtta började vi äta

En halv timme senare satt alla och åt

Ungarna blev till slut trötta o kollade på Ullis telefon

Kvällens uppställning

Niklas fick äta sin kyckling med han kaxa till sig och åt faktiskt lite fisk med goda såsen. Jag ser en ljusning i tunneln…ska denna man börja äta fisk och skaldjur…hoppas hoppas.

Efter låååång och trevlig middag med mycket mat och vin så blev vi både mätta och lite på pickalurven. Det var riktigt trevligt att träffa  Bo igen – hon har det tufft. Ensam med 2st barn i Bangkok och livnär sig som en sångerska – nu är hon het och det går bra, men vad händer om några år när hon börjar bli gammal och andra tar över scenen?! Hon har börjat ett projekt med sin pappa – vi förstod inte riktigt vad det var men något som gör att hon kan känna att sin ålderdom är tryggad – jag hoppas det är något bra som gör att hon får ut något av slitet.

Vid 22-tiden började Karma att knorra…hon har kört all-in hela kvällen och nu hade det blivit pyspunka. Det var tråkigt att lämna in så tidigt men vi hade haft en trevlig kväll och alla var nöjda, i morgon bitti är vi nog ännu nöjdare att vi gick hem vid 22.tiden. När vi kom hem så fick Karma kolla på tv i typ 5 minuter och sen läggdags, hon somnade som en stock på en gång – helt slutkörd efter ännu en fantastisk dag och kväll i Thailand.

God Natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar