fredag 6 mars 2015

Huay Yang 5e Mars

Idag är det Karmas födelsedag (6år stora tjejen) och vi hade ställt klockan på 07:15 för att hinna fira henne innan massösen skulle komma vid 09:00. Men vi vaknade strax efter sju och vi tassade upp så försiktigt vi kunde för att samla ihop paketen utan att Knärtan skulle vakna. Vi gick in och sjöng för henne och hon var yrvaken men upprymd av uppvaktningen och paketen. Hon blev väldigt glad över sina presenter som var en Furby, En Frost barbie docka Elsa, En hello kitty bikini, armbands pyssel och en kamera från Farmor & Farfar.

Efter paketöppnandet så gjorde vi frukost som vi åt i lugn och ro. Karma har ju fått tillbaks sin aptit men är rätt svag på frukost men det är hon ju hemma oxå. Här äter hon ananas, chokladmjölk och ett ägg till frukost. Vi kör samma frukost som alla år här som består av musli med mjölk, kaffe, yoghurt och en rostad smörgås. Mango är som sagt det nya för i år.

Efter frukost satte jag mig och kollade på hockey Rangers – Red Wings medans Karma lekte med sina nya grejer iförd sin nya bikini, Hon var så himla nöjd. Vid nio kom massagetjejen med nagelmålningstjejen och Ulli var som vanligt först ut att bli knådad samtidigt som Karma fick sina tår och fingrar målade. Karma var som vanligt duktig och satt still utan problem. Det blev guld tånaglar med blommor och silver fingernaglar med diamanter, jättefint. Dessutom ville dom fläta hennes hår också vilket dom gjorde och hon blev så fin.

Karma får naglarna målade

Ulli blir bearbetad

När det var min tur så var inte matchen klar så jag tog med mig datorn och ställde den så att jag kunde se klart matchen under massagen, snacka om lyx. Jättebra match som tyvärr Red Wings vann i övertid pga. skit domare. Det är ju skönt med massagen men vissa saker gör ju så ont att det nästan svartnar för ögonen. Speciellt det sista hon gör, när hon kör igenom axlarna, huga. Får be henne vara försiktig med Farmor & Farfar när dom väl är här nästa vecka.

När massagen var klar hoppade jag och Karma ner i poolen och övade på att simma. Det gick jättebra men tyvärr så bottnar hon om hon står på tå vilket gör att hon gärna ger upp lite lätt och stoppar ner tårna. Försöker förklara för henne att det inte är någon bra idé men det är lättare sagt än gjort.

Karma ville äta chicken bits på @Sea och hon fick bestämma på hennes födelsedag och dessutom ville hon ta moppen 300m, Inte konstigt att man går upp i vikt fort här. Man bara stoppar i sig en massa mat och rör sig extremt lite, men va fan det är ju semester och dax att njuta och komma ner i varv. Svettas av träning har man resten av året till för. Christers son Christoffer som är 3-4år var på fullt lekhumör och Karma fick en ny kompis. Han pratar ju svenska så dom hade jättekul, Karma sprang runt och tog kort med sin kamera på allt hon såg o han efter. Karma åt även pannkakor med glass till efterrätt.

Lunch på @Sea, Notera christoffer

Vi åkte direkt hem till poolen och vi var i alla tre länge och lekte först en lek regisserad av Karma sen lekte vi med Karmas kamera som är vattentålig. Till slut efter en dryg timme hade jag russinfingrar och var sugen på kaffe så vi gick upp. Karma ville att jag skulle hjälpa henne med att få sin Furby att fungera med iPad men fick det inte att funka tyvärr. Tror det är fel Furby hon fått tyvärr. Men hon verkar inte bry sig om det som tur är.

Karma testar sin nya Kamera i Poolen

Vi fikade och sedan gick Ulli ner till solstolen på stranden och jag och Karma stannade uppe vid poolen. Karma satt och lekte med sina grejer vid solstolen och jag läste ett tag innan jag la boken åt sidan och slumrade in. Ulli hade gjort samma sak och låg och sov i en timme på stranden. Jag vaknade till vid halv fem och frågade Karma om hon ville ner och leta snäckor men hon ville vara kvar med sina prylar så jag slumrade vidare. Strax före fem tog Karma paddan med sig ner till stranden och väckte Ulli. Jag gick upp och kollade lite mail och fixade med bloggen tills tjejerna kom upp igen.

En fiskebåt puttrar förbi

Karma vet hur man softar

Strax före sex var vi redo och tog moppen till Mai. När vi kom dit var det bara ett svenskt par som satt och åt men inga barn och Karma undrade om det inte skulle komma några barn. Vi sa att dom kommer när vi ätit. Det svenska paret var jättetrevliga och hade precis kommit hem från en kryssning runt Nya Zeeland & Australien. Bosatta här sedan 10 år så hade dom full koll på livet i Huay Yang och mycket goda vänner med Mai. Under tiden vi satt och väntade på maten kom det barn efter barn till restaurangen, till slut 10st om jag räknade rätt och Karma delade med sig av sina målarböcker och pennor och alla satt och målade tillsammans. Karma & Ulli åt räkor och jag åt kyckling som vanligt. Karma hade inte riktigt tålamod att äta utan ville ansluta sig till barnen men hon åt ok tillslut.

Barnen målar tillsammans

När vi ätit upp så var det dags för tårta och alla barnen sjöng för Karma “Happy Birthday” och sedan fick hon blåsa ut ljuset på tårtan innan alla barn fick en bit av tårtan. Karma fick ett par små ritböcker med klistermärken i av barnen i present. Vi hade köpt ballonger som vi hängde upp i restaurangen och tog dessutom med hela påsen med ballonger, säkert 100st. När tårtan var uppäten så kom Mai´s pappa med två ödlor i varsitt snöre som han gav till Karma i present. SUCCE ! Karma blev överlycklig och helt plötslig förvandlades hela stället till en lek där Karma och hennes kompis sedan förra året (Dong Kao) sprang och jagade dom andra barnen med varsin ödla. Dom hade hysteriskt kul och Karma var helt utom sig.

Det pyntas med ballonger

Karma har dom stavat Grmma, underbart !

Tårtan plocaks fram

Ödlegubben inspekterar Karmas fångst

Efter ett bra tag av ödlejakt så förslog barnen att dom skulle leka ballongleken som gick ut på att alla fick binda en varsin ballong runt ena vristen och sen gällde det att smälla alla andras ballonger och skydda sin egen. 100 Bath från oss till vinnaren. Karma tyckte det var läskigt och först efter att alla lovade att inte smälla hennes ballong så ville hon vara med (Men hon kunde inte vinna). Det var ett jätterolig tävling och alla hade superkul. Till slut var det bara dom två äldsta barnen kvar, en kille och en tjej och det blev ett ett enormt tryck på hejarklackarna. Killen vann till slut efter en hård kamp och korades till vinnare.

Spännande Ballongtävling

Efter det länsades ballongpåsen och alla barnen lekte för fullt med ballongerna. Karma lyckades själv fånga en ödla och började om sin ödlejakt bland alla ballonger som smällde här o där. Det behöver ju knappt skrivas men Barnkalaset var en fullständig succé. Karma sa på vägen hem att det var det bästa kalas hon någonsin kunde haft. Vi tackade Mai flera gånger om för att hon fixade denna succé innan vi styrde hemåt vid 20:30, alla barnen var också trötta och ska upp till skolan imorgon så det var lagom att runda av. Några av barnen var utan sponsor och man känner verkligen för dom så otroligt fina barnen. Vi sponsrar ju redan en tjej men vi hoppas att alla får en sponsor.

Otrolig fullmåne

När vi kom hem så hade vi en sista överraskning åt Karma, vi hade köpt en Thai Lyckta som vi gick ner på stranden för att tända på. Förra året hos Mai blev det ju fiasko så vi var lite oroliga att det skulle gå åt pipan i år igen men som tur var gick allt som des skulle. När jag släppte den såg det ut som om den började dala ner mot havet men i sista stund fick den kraft och började stiga upp mot skyn. Väldigt vackert och Karma tyckte det var fantastiskt.

Lyktan på väg upp mot månen

Karma fick avsluta kvällen med att kolla klart på Bolt innan det var dags för nattning. Vi är skitnöjda för Karma har haft sin bästa födelsedag någonsin ! När Karma var nattad så gav jag en bit skinka till jycken som sover vid vår pool varje natt. Jag vet att vi inte blir av med honom nu men det hade vi inte blivit ändå och han är värd något efter alla sina vaktpass, har sovit på vår altan varje kväll/natt och vaktar, han skäller när någon/något går förbi. Otroligt fin hund.

Om några dagar så kommer mina föräldrar hit, ska bli jättekul att visa dom detta fantastiska ställe och intressant att se om deras uppfattning bildad av den här bloggen stämmer med deras verklighet. Kommer bli lite mer fart på altanen om kvällarna med kortspel osv.

3 kommentarer:

  1. Härlig födelsedag för Karma. Och tycker du gjorde rätt I att ge hunden lite skinka ;-) Ha det bra /Annika B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes Skinka får han varje kväll, riktigt bra husvakt, skäller om någon går förbi.....+ att jag och Karma håller på att bearbetar för att vi ska få hund tidigare än om 10 år hehe, kram kram

      Radera
  2. Vilken rolig födelsedag för KARMA! Vi ses snart!

    SvaraRadera