söndag 15 mars 2015

Huay Yang 14e Mars

 

Kuckelikuuuuuu klockan är sjuuuuuuu

Idag är var det marknadsdags till Dan Singh Konah vid gränsen till Burma. Vi hade beställt taxi till klockan 8.00 så vi hade ställt klockan till 07.00. Vi gick upp och fixade frukost och sen när vi skulle väcka Karma så vaknade farmor. Farfar var lite dålig i magen och ville stanna hemma. Vi var duktiga på ruljangsen när klockan var 7.55 så hade vi ätit frukost, packa väskorna, smörjt in oss och varit på toa – vi var REDO!

Taxin kom prick 08.00, vi märkte ganska snabbt att vi kände igen kör stilen…jisses det är kör-dåren som körde oss till Hua Hin förra året. Han kör bra med SNABBT och har ett tvångsläge och det är att köra om andra bilar även om det inte behövs. Det gick fort och smidigt till marknaden och när vi kom fram fick vi en chock…är det samma marknad vi har varit på dom senaste 4 åren?! Det var mycket större än det brukar och dom charmiga rackiga stånden som bestådde av 4 pinnar och en presenning var ett minne blott. Nu hade det kommit upp stationära hus/bås som utställarna fick husera. Lite av charmen är borta men samma typ av grejor fanns där. Men vi märkte att priserna hade gått upp…vilken man kan förstå – dom tar säkert högre hyror nu av utställarna som i sin tur måste ta mer för det dom säljer så dom får in för hyra och leverne

Orkide himlen

En vacker Orkide

Vi köpte lite grann och vinnaren i Marknads-bataljen var Karma. Hon köpte ytterligare en fjärilssjal exakt den som hon köpte igår vid Bang rut men ROSA lyckan var total. Här kostade den 50 bath. Hon hittade även lycko stenar och ett magiskt vatten-sten-ägg. Sen så kom hon även över ett jättesnyggt armband med rosa pärlor. Vi letade länge och väl efter en ny Thai-regnbåges-klänning men utan att lyckas…Farmor får fortsätta att leta i Hua Hin. Vi köpte 2 mindre vaser som passar med dom 2 större som vi köpte förra året samt nya orkidé lökar och nån orkidé planta – ska bli spännande och se om får får nån fjutt på dom när vi kommer hem. Farmor köpte även hon orkidélökar och planta samt ett par flip-flops.

Tjejerna var laddade

Karma älskar katter

Vi hade planerat att vara på marknaden i 2 timmar – vi kom ca 8.45 och hade stämt träff igen 10.45 – vi klarade nästan oss tidsmässigt men snubblade på målsnöret – det var för varmt och Karma hade ruttnat ut fullständigt trots 2st glassar och en Coca Cola. Men vi var nöjda och belåtna efter knappt 2 timmar på marknaden så vi åkte hem – det var så skönt att sätta sig i en sval bil efter denna tok-bastu som var ute. Förra året höll vi på att frysa ihjäl första halvtimmen – så var det inte i år – det var tokvarmt redan från början.

När vi kom hem så satt farfar vid poolen och läste – magen verkade ha blivit bättre så efter ett snabb-bad så var det dags att åka iväg igen – nu dags för Lunch. Då vi skulle träffa Lars-Åke på Nishaville så tog vi en lunch på vägen – vi stannade på vårt nya favoritstället Kritsna. När vi hade beställt så kom Håkan och hans tjej. Han hade ett rejält bandage på smalbenet och vi frågade vad som hade hänt. Det visade sig att igår Fredag den 13.e skulle han ställa in ett glas i diskmaskinen men slant så glaset far ut på golvet och en av bitarna for upp på benet och skar upp ett rejält jack som blödde som attan. Dom ringde till Chon som ringde direkt till sjukhuset som skickade en ambulans till Håkans hus. Ambulansen kom och dom tog in han till akuten på sjukhuset i Tap sakea – det blev totalt 11 stygn och en stelkrampspruta och inte fick han åka taxi hem nej då…ambulansen åkte hem med han också – vilken service haha. 660 batch för hela kalasetLer

Charmören Håkan gav Karma uppmärksamhet

Vi fick in vår lunch och Larsan tog 2 ägg och ris, Ulla en papayasallad, jag tog stekta grönsaker med räkor och ris och Karma Ägg och Pommes som vanligt och Niklas Kyckling grön curry. Larsan och Ulla åt riktigt billigt 110 bath och lämnade en 500-hundring och väntade på växel – Ulla skulle lämna dricks men råkade lämna 100bath istället för 20 – lyxigt dricks som blev nästan lika mycket som maten…haha. Efter lunchen så bar det iväg till Nishaville och Lars-Åke. Ulla och Larsa är lite sugna på boende här nere så vi hade bokat in en date så dom fick se lite lägenheter och hus som finns i Nishaville. Riktigt fina lägenheter med 2 badrum och sovrum – lyxigt värre men stor fin balkong på 30 kvadrat som man fick plats med både matplats och relax avdelning. Lägenheterna gick på mellan 5.5 – 6 miljoner bath. Fin pool i området och träningsanläggning – precis vid stranden. Köper man lägenhet här så tar dom hand om allt runtomkring och man behöver inte fundera på det – man betalar en serviceavgift och då ingår städning och round-check av allt. Man kan även gå med i deras hyrningsdeal och då tar dom hand om bokningar av lägenheterna till andra och så får man 50% av intäkterna. Riktigt bra deal. Vi kollade även på husen i närheten – så fina och lyxiga!

Lars-Åke visade oss Nishaville

Efter nästan en timmes rundvandring så hade Karma tröttnat rejält (och jag också för den delen) så vi drog oss hemåt. Nu var klockan runt 14.00 och vi hade varit i full gång sen klockan 7 i morse – vi ville hem och slappa och BADA. Vi åkte hem nästan på en gång förutom ett litet stopp för frukt och tankning.

När vi kom hem så blev det fika och sen bad!!! Så skönt. Ulla och Larsa gick ut till havet – det var riktigt lågt vatten men stora vågor. Jag och Karma hängde med efter ett tag. Jag förstod inte först varför dom bara var ute till typ knäna – jag och Karma gick ut låååångt för att komma till min midja och så skulle vi börja bada – första vågen ok, sen kom det en till JÄKLAR….FAN…..SATAN….den var stor, jag tog sats för att hoppa över den med mig och Karma men det gick inte så bra. Jag höll Karma Krampaktigt men när jag kom under vattenytan och inte fick styrsel på mig så var jag tvungen och släppa lite för att kunna simma upp och då tappar jag taget – fick en känsla av hur dom i Tsunamin hade det FY FAN!!! Jag tappade Karma och jag for runt – det var bara några sekunder men kändes som en evighet – när jag kom upp så fick jag tag på henne igen, hon hade varit under ytan som jag. En sån jäkla tur att vi har övat med vattenträning i poolen – hon blev inte alls rädd utan automatiskt så blunda hon och stängde munnen fick bara en liten kallsup men absolut inget farligt alls. Hon hade inte uppfattat händelsen som läskig utan det var bara jag – en jäkla tur det…. Efter den omkull kastningen så gick vi upp och jag höll krampaktigt i henne hela tiden, Hon förstod att det var färdig badat med mamma och försökte sig på pappa när hon kom upp men det blev nej där också – vi fortsatte badandet i poolen, mycket säkrare. Det visade sig senare när jag gick på toaletten att jag hade typ 3kg sand i brallan och i överdelen…jisses….

Ett 10 poängshopp av Karma

Karma övar på ett nytt trick

Efter bad så var det dags för tillfixning inför middagen. Vi hade inte bestämt oss för någon restaurang ännu så vi funderade länge och väl vad vi skulle åka. Vi bestämde oss – vi kör Tamarind, det har vi inte varit i år och varför inte. Karma styrde upp Farmors kläder så hon fick låna den vita fjärilssjalen – men hon var inte nöjd med tröjan Farmor hade valt till så hon följde med Ulla till hennes resväska och valde ut en ny tröja som passade mycket bättre till sjalen hahaha.

När vi var påklädda och påmyggade så satte vi oss på salengerna och drog i väg. När vi kom till Tamarind så kollade jag och Niklas på varann….ÄH vi skiter i det här och åker till Jacks i stället – så vi styrde kosan dit. Farmor och Farfar har ju inte varit där och det är ju mysigt trots att det är nergånget – kul för Karma att det ligger vid stranden, det blir ju roligare för henne än att sitta på en tråkig restaurang. Och vilken tur att vi åkte dit – det tog inte lång stund innan Karma hade hittat en liten tjej som pratade engelska, så gullig och snäll – dom hade jättekul och lekte innan maten. Sen kom maten in – jag beställde helstekt fisk..vansinnigt god som jag och Karma delade på. Eftersom man inte vet hur mycket fisk man får här (kan vara liten eller stor) så beställde jag även in stekt ris med räkor. Fisken som kom in var rejäl kan man lugnt säga….blir mycket mat denna middagLer. Ulla och Larsa beställde friterad kyckling och pommes och Niklas kycklingfilé med pommes.

Mysiga jacks, hoppas dom renorverar lite

Ännu en ny kompis för Karma

Häftig himmel vid solnedgången

Karma åt fort då hon ville leka med tjejen. Efter maten så fick dom varsin ficklampa (Karma sin pannlampa hon fick i födelsedagspresent av mormor och morfar förra året) och tjejen fick låna en liten ficklampa – sen gick dom på kvällstur på stranden. Jag hängde med efter ett tag – det är riktigt kul att se djurlivet på stranden på kvällen. Väldigt mycket krabbor och så hittade vi en vacker sjöstjärna.

Stor sjöstjärna på stranden

Tjejerna hade jättekul med lamporna

Karmas ritblock var som vanligt en succe

Efter lite lek på stranden och ritande var det dags att åka hemåt – vi var alla trötta efter en lång dag på marknad och hus visning. Karma fick kolla lite på filmen Bolt, men det tog inte lång stund innan hon sa att hon ville gå och lägga sig. Det var Niklas tur att lägga henne och efter en låååång stund så var det ingen som kom ut från rummet…så jag gick in och kollade och Niklas hade somnat. Det är lätt hänt då hela huset är som en bastu men Karmas rum är ju nerkylt av AC och har man läst lite bok, man är mätt och belåten, lite trött och så hamna i ett kallt rum bredvid världens bästa lilla tjej som snusar…ja då jäklar är det svårt att hålla sig vaken. Niklas höll på att dra i brallan när jag kom in….hahaha…yr i mössan. Behöver inte tillägga att det blev en tidig kväll utan kortspel, god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar