torsdag 19 mars 2015

Huay Yang 18e Mars

 

Idag vaknade vi vid 7.30 att Karma kom i sovrummet och sa GÅ UPP….det händer typ aldrig då hon inte vill gå upp själv. Men vi fick ett litet morgonmys på några minuter innan det var dags att gå upp. Karma hade vaknat av att hon hade ont i magen…..det är första gången på hela resan hon nämner något att hon mår dåligt – vi får hoppas att det inte blir värre.

Vi fixade frukost och satte oss för att äta och precis då kom vår pooltjej för att fixa poolen. Karma var inte helt 100 – hon åt sitt ägg och typ 3 ananasbitar, hon hade ont i magen och var inte hungrig. Jag och Niklas var det inget fel på utan smaskade i oss hela frullen. Det var lugnt och fint i havet och när vi satt och åt så såg vi att det var några filurer i vattnet. Niklas gick ner till stranden med Pooltjejen och Karma i hack-i-häl. Det visade sig att dom körde någon variant av strandfiske. 2 personer tog ut nätet så långt dom bottnade och sen hjälptes dom åt att dra in nätet till stranden och dom fick lite fisk i nätet typ aborrestorlek. Den 3.e personen gick och plockade upp fisken som dom fick upp i en påse. Dom fick säkert ihop en hel del för när dom var hos oss var påsen halvfull med fisk. Pooltjejen stod och pratade länge med tjejen med påsen – alla thaior verkar känna varann på ett eller annat sätt här nere…eller så är dom bara väldigt trevliga mot varann och ger varann ett par minuter för prat – trevligt!

Vår pooltjej visar upp fiskarnas fångst

Karma "Ödlefångaren" Magnusson

Karma hade fortfarande ont i magen så vi väntade ett tag med morgon-doppet. Vår fina hund (Happy som Karm har döpt honom till eftersom han alltid är så glad) som vi har haft turen att ha som sällskap under vår tid här nere var såklart och mötte oss på morgonen – varje morgon är han här och varje kväll/em. Så fantastisk fin hund. Jag har varit i kontakt med en kille här som bor i Pretchuap om att ta med honom hem. Jag vet det låter helt sjukt, att vi har fått solsting eller något liknande men på nåt sätt känns det helt rätt. Killen heter Göran och jobbar för Dog Rescue Center här i Huay Yang, han sköter steriliseringen av hundarna i byn och säkert en hel del mer än det. Jag skickade ett meddelande på Facebook och fick svar och i morse så ringde jag upp honom och pratade med honom om möjligheterna att ta hem Happy till Sverige.

Göran och hans tjej Mia har gjort 5st sådana här ärende förr och vet exakt hur man går tillväga så vi har absolut fått tag på rätt kille. Han förklarade för mig att det går att fixa men det är svårt. Happy behöver ta ett par sprutor för bland annat rabies och sen ska hans blodprov skickas till Uppsala för analys för att se att han har utvecklat antikroppar mot rabies för att vi ska kunna få hem honom. Proceduren tar mellan 3-4 månader. Göran kan hjälpa till men problemet är Happy – Beach hundar passar oftast inte inhägnader och ha honom i hundstallet i 3-4 månader kan förstöra honom totalt. Det bästa är att ha kvar honom på stranden och behandla honom här i frihet. Men då måste man ha någon som ser till honom. Hade vi bott här nere under tiden hade det inte varit något problem för då hade vi koll på honom – men nu är det en omöjlighet.

Så dom problemen vi har framför oss nu är 1) att fixa någon som kan “se till honom” när vi inte är här 2) att se till att någon på plats här sköter allt gällande sprutor och blodprov m.m.

Eftersom vi har märkt att Happy är på Christers restaurang på dagarna så såg vi vår chans – vi kanske kan fråga honom… Jag nämnde förslaget för Göran som tyckte det var en bra idé, han hade varit i kontakt med Christer förut pga att han vill att han ska komma och kastrera hundarna på den här biten av stranden. Vi bestämde oss för att jag skulle skicka bilder på Happy till Göran så han fick se vilken hund det gäller samt att vi skulle gå över till Christers restaurang till lunchen. Efter det får vi se vad som händer. 

Ja ni förstår varför vi gillar Happy

När jag hade pratat med Göran i telefon så var Karma var redo för ett bad efter lite pruttar och toalettbesök. Vi smörjde in oss och sen i väg till havet – det är helt underbart på morgonen innan vågorna har tagit fart. Hela familjen lekte länge och väl i vattnet – som vanligt så tröttnade jag först och gick upp. Niklas och Karma badade ett tag till och sen kom dom också upp. Efter badet så ville Karma ha en glass….perfekt, magvärken hade försvunnit…men det visade sig att det var bara temporärt – hon åt inte upp hela glassen och gick in i sitt rum för att vila. Vi alla tog det lugnt – näst sista dagen usch….det känns inte ok, jag är inte klar ännu…hade lätt kunnat vara kvar ytterligare en vecka.

Vattenkanon krig, hård kamp

Karma fångade en riktigt tjusig fisk

När vi hade slappat ett tag så var det dags att rycka upp oss. Karma var hyfsad i magen – så vi åkte iväg med moppen för dagens uppdrag. Det bestod av att hämta tvätt – vi hade tvättat upp Farmor och Farfars sängkläder och handdukar samt lite tvätt från oss. Det var en riktigt laddning som hon fick tvätta – gick på totalt 950bath – det var rekord i tvättkostnad, men vad gör det – tvätterskan var nöjd över uppdraget och vi kanske tjänar några bath att skicka in tvätten själv än att lämna den för slut-städningen.

Efter tvätthämtningen så bar det iväg till affären Big Bang som ligger i närheten av Pop Shop – där skulle dom tydligen ha kritor och ritblock – vi hittade det vi letade efter och köpte 15st paket kritor/pennor och lika många block för barnen. Vi ska äta hos Mai sista kvällen och har lovat dom presenterLer det blev block, kritor, ballonger och lite godis – ska bli kul att lämna över det på torsdag. Efter det så blev det Si Shop och hämta ut pengar och sen tillbaka till Pop Shop för att handla lite choklad dricka och snarra. Sen hemåt – vi åkte genvägen och hem för att lämna in maten i kylen och sen direkt till Christers restaurang för att äta lunch. Vi gick på stranden för att komma dit – när vi kom dit så såg vi Håkan och han satt och åt lunch med Christer – vilket sammanträffande. Vi berättade lite snabbt om vår projekt om att förhoppningsvis få hem Happy till Sverige….aha menar ni KALLE….ja den hunden är fantastiskt fin, han har varit här 1-2år och är en kanonhund. Han är här på lunchen för att han gillar vårt kök – han får gärna vara här för han jobbar bra – varnar för ormar, kor m.m. OJ är det er hund var min första fråga…nej nej för fan…han är här och jobbar skrattade Christer. Vi förklarade läget och vår plan – kunde Christer ta hand om Happy genom att ge honom mat = så han stannar här under tiden vi behandlar honom. INGA PROBLEM….det fixade han! Enda problemet är att han åker hem i maj (som Göran….vi har valt helt fel period, alla falanger åker hem i maj) MEN hans trädgårdsmästare kunde han prata med och fortsätta att ge Happy mat när dom inte är här – dom är bort i maj- september. Allt som behövs är ju att nån ger han mat då kommer han att stanna kvar – det är så det fungerar här. Vi tackade Christer och sa att vi skulle höra av oss – vi vet ju inte hur det kommer att bli.

Vi satte oss ner för att beställa mat och när vi var klara så ringde Niklas telefon – det var Göran…vilket sammanträffande. Han undrade om vi var hemma och ville träffa oss – vi sa att vi satt hos Christers och han skulle komma förbi. Han kom mycket riktigt efter en liten stund och Happy var ju där på restaurangen så han fick träffa både oss och hunden. Han förstod mycket väl varför vi hade blivit så förtjusta i hunden. Det kändes som han ville kolla oss och om vi menade allvar men det här och samtidigt spana in hunden – min magkänsla var att han blev nöjd över det han såg. Problemet är att Göran åker hem i Maj som Christer och det verkar som om vi ska få hem honom så får det bli efter september när han är tillbaka – men vi får se….det som händer sker. Bra också att vi var på plats när både Göran och Christer var på plats – bättre start kan det inte få – nu är det ödet som får bestämma helt enkelt.

Karma beställde pannkakor och åt inte ens upp en pannkaka – hon är INTE OK…hennes bästa måltid är lunchen och hon brukar äta massor. Nåt är det som inte stämmer. Efter ett tag så ville hon hem – hon hade fått ont i magen igen. Vi betalade för oss och gick hem. Karma gick direkt in i rummet igen och vilade och ritade – ville inte vara ute. Jag och Niklas läste och tog en fika. Efter ett tag så piggade Karma på sig och ville bada – skönt, det är säkert inget allvarligt utan gaser i magen, hon är inte lös utan hård – det blir behandling med mycket vatten och hoppas att det blir bättre i morgon.

Efter bad så blev det fotosession med  Barbiedockorna i sanden – dom var på semester i Thailand och ville bli fotograferade. Karma var koreograf och jag hennes slav, jag letade snäckor som skulle placeras framför dockorna och så skulle vi ta kort – blev riktigt bra!Efter det så blev det såklart vaskning av småkryp på stranden – det är det varje dag. Denna dag avslutades med att Niklas och Karma gjorde en piratflagga….hahah Kapten Mongo och Kamrat Pirat. En joggare sprang förbi och stannade upp för att läsa….undrar vad han tänkteLer. Efter det så var det dags för tillfixning innan middag. Vi gjorde ett försök att göra ett familjefoto till Karma kalendern, vi blev inte helt nöjda – ljuset var inte helt 100 enligt Niklas, det blir nog ett nytt försök i morgon för att få det perfekt.

Dockorna på semester

Knärto

Mysigt värre

Ulli fick med paparazzin på bild

Kamrat Pirat & Kapten Mongo

Team Magnusson 2015

Dagens middag blev hos Jubu Jubu enligt Karmas önskemål, på vägen dit träffade vi Aun som var på väg hem från simskolan där han ju är instruktör. Karma hade tagit med sig extra pennor till Jubu Jubu och planerade att ge bort lite målarblock till hennes kompisar. Som vanligt så kom dom och mötte Karma vid moppen, jätteglada. Dom tog hennes väska och tog upp alla målargrejor. Dom målade länge och väl – så kul att se Karma kommunicera med dom, hon börjar bli riktigt bra på engelska och kan göra sig förstådd med det och teckenspråk – jätteduktig! Vi fick reda på att båda större tjejerna var 8år  och vildbattingen var 5år, dom höll på att smälla av när dom fick reda på att Karma bara var 6år – hon var ju längst av alla (som vanligt). Efter middagen så gav hon pennorna och 3st målarböcker till tjejerna som blev överlyckliga – dom förstod inte först, trodde inte det var sant men sen blev det succé!!!

Karma med sin idol Aun

Karma fick hålla i en riktig docka

Ulli fixade en äkta doggy-bag åt Happy

Sista rit sessionen med polarna 2015

Karma åt inte mycket av hennes mat för hon hade fortfarande ont i magen så vi stoppade i chicken-bits i en påse och tog med oss hem till Happy som var som vanligt och väntade när vi kom med moppen. Han var jättenöjd att få något annat än ost (som vi annars har bjudit på varje kväll).

Karma var inte helt 100 – men hon kollade lite på tingeling och inget tjat om snarr eller chokladdryck utan det blev lite vatten och film, sen läggdags.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att Karma är bra i magen idag! Vi hardet bra med mycket slapp vid polen och dagliga besök på "Night Market" till mammas glädje. Vi har bokat
    Buss till B-kok på söndag, sen väntar ett långt dygn innan vi är på hemmaplan igen efter en underbar semester hos Er och i Hua Hin.

    SvaraRadera
  2. Karma har lite ont i magen i dag oxå. Även huvudvärk o trött så vi tror det är vätskebrist. Hon har tagit resorb och druckit mycket och ligger nu och vilar så vi hoppas hon piggar på sig. Bra att ni trivs i Hua Hin !

    SvaraRadera